author footer link can be edited or disabled only in full version

Kaip priešmokyklinukai laukė Šv.Kalėdų

    Priešmokyklinukai labai laukė Šv. Kalėdų, labai ir ruošėsi. Vaikai patys puošė grupę, karpė snaiges, angeliukus, spalvino piešinius, darė senius besmegenius. Tėveliams gamino kvietimus, sveikinimus.

    Deginome Ugnės mamos rankomis susuktas vaško žvakes ir visi buvome tikrai draugiški ir geri. Kadangi mūsų draugas Gustas negalėjo atvykti į mokyklą, nutarėme parašyti jam laišką, nusiųsti bendrą piešinį. Padėkojome ir valytojai Laimai, kuri valė mūsų grupę, o kartais ir kokį žaisliuką padėdavo į vietą. Kiekvienos dienos pabaigoje prisimindavome, kokius gerus darbus atlikome kitiems: kas pieštukų paskolino, kas klijų, kas užduotį padėjo įveikti, o kas paguodė, kai nepavyko. Už visus gerus darbus gavome saldainių grandinėles.

    Sniego nebuvo, todėl susitikti su Kalėdų seneliu vykome į Alytaus lėlių teatrą. Spėjome visur: ir eglučių parodą apžiūrėti, ir prie didžiosios Alytaus eglės laiškelius parašyti, ir spektaklį pamatyti, ir su Kalėdų seneliu susitikti. Kad buvome geri, gavome ir dovanų.

    Norėjome pasirodyti tėveliams, ką mes išmokome, kaip paūgėjome, todėl kitą dieną juos į grupę pasikvietėme. Parodėme savo vaidinimą, kaip žvėreliai eglutę puošė, deklamavome eilėraščius, dainavome daineles. Kartu su tėveliais ratelius šokome, užduotis atlikome. Įsidrąsinę tėveliai ir mums vaidinimą parodė. Po visų pasirodymų ir darbų, gera visiems kartu susėsti prie bendro stalo.

    Visada smagu gauti dovanas. Dėkojame ne tik Kalėdų seneliui, bet ir “Senukų” paramos ir labdaros fondo darbuotojai Vidai, Balbieriškio parapijos “Carito” pirmininkei Birutei, Balbieriškio pašto vedėjai Jurgitai, mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui, pavaduotojai Gražinai Antanavičienei, valgyklos vedėjai Rūtai Ūsienei, bei tėveliams, prisidėjusiems prie smagios Kalėdų laukimo šventės.

Danguolė Stanaitienė,

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė