Dalyvavome Dzūkijos partizanų dainų festivalyje

Kategorija: 2017/2018 m.m.
Paskelbta: 2017 Spalio 28, Šeštadienis 14:20
Peržiūros: 498

    Spalio 27 dieną Druskininkų ,,Atgimimo“ mokykloje vyko 9-asis Dzūkijos partizanų dainų festivalis ,,Laisvės kelias“. Jame dalyvavo meniniai kolektyvai iš aštuoniolikos Lietuvos švietimo įstaigų.  Mūsų mokyklos estradinės muzikos būrelio nariai atliko dvi miško brolių ir seserų kūrybos dainas ,,Alyvų šakos svyra“ ir ,,Vienąkart pavasarį“.

   Renginio pradžioje savo mintimis apie šį Lietuvai ypatingai svarbų įvykį pasidalino Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos direktorius Ronaldas Račinskas, to krašto partizanas Juozas Jakavonis-Tigras. Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas įteikė dalyviams padėkos raštus, nuoširdžiai dėkojo už pavykusį renginį, džiaugėsi, jog prieš devynis metus pasėtas grūdas nukrito į gerą ir derlingą žemę.

    Per atliekamų dainų tekstus, melodijas kiekvienas turėjome galimybę būti labai arti prie tų drąsių, jaunų žmonių, kurie nepabūgo pasipriešinti stipresniems ir paaukoti gyvybę už Lietuvą. Tai buvo puiki ir ilgam įsimintina integruota pilietiškumo, istorijos ir muzikos pamoka.

Mokytojas Saulius Kondrotas