author footer link can be edited or disabled only in full version

Miško dovanos

    Pasipuošęs įvairių spalvų lapais Balbieriškio miškas pasitiko mokyklos jaunuosius miško bičiulius. Čia vyko projekto ,,Miško dovanos“ pristatymas. Mokiniai, remdamiesi asmenine patirtimi, įgytomis žiniomis, stebėdami, tyrinėdami, pasakojo apie miško dovanas žmonėms, paukščiams, gyvūnams.

    Ruduo – tai toks metas, kai ąžuolai barsto giles, lazdynai sunokina riešutus, įsitaisę samanose grybautojų laukia baravykai, raudonviršiai, rudmėsės, lepšės. O kur dar vasarą primenančios uogos, skleidžiantys sakų kvapą kankorėžiai ir kitos miško gėrybės.

    Miškininkas Valdas Kvedaravičius kalbėjo, kad visi esame buvę miške – grybauti, uogauti, riešutauti, tiesiog pailsėti. Daugelis mano, jog mišką gerai pažįsta, tačiau ar susimąsto, ar žino, koks tai sudėtingas, pilnas netikėtumų pasaulis. Jis pakvietė visus atidžiai pasižvalgyti, pasiklausyti, pajusti.

    Vaikai noriai dalyvavo viktorinoje, atliko praktines užduotis. Visiems labai patiko pagal nuorodas ieškoti lobio. Juk nykštukai visada palieka dovanų tikriems miško draugams, kurie eina pažinimo ir atradimų taku.

    Vaikai suprato, kad miškas – stebuklinga knyga, teikianti džiaugsmą, įtraukianti į gamtos permainų pasaulį tuos, kurie moka ją skaityti. Miško bičiulių būrelio užsiėmimų, išvykų į mišką metu ir mokomasi šią knygą skaityti ir suprasti.

 

Miško bičiulių būrelio vadovė Irena Petraškienė