author footer link can be edited or disabled only in full version

Susipažįstame su naminiais gyvūnais

  Karvė, kiaulė, avys, vištos, antys vaikams pažįstami iš paveikslėlių. Nors gyvename ne didmiestyje, bet dauguma vaikų neprisilietę prie šių gyvulių. Vykome į svečius pas Gražiną ir Alvydą Juodinskus. Mus pasitiko juodas šunelis. Jis buvo draugiškas, kiekvieną apuostė ir vizgino uodegą. Šeimininkė aprodė savo ūkį. Iš arti pamatėme kiaules: ir baltą, ir deglą. Paglostėme vištas, suradome skirtumus tarp gaidžių. O dar įdomiau buvo stebėti, kaip atsiranda kefyras, varškė, sūris. Pamatėme, kad viskas iš pieno, kurį duoda juodmargė karvė. Paragavome tik ką padarytos šiltos varškės, sūrio. „Skanesnė ir saldesnė negu parduotuvėje“ – nusprendė Romena.

Po to vykome į Romos ir Svajūno Rakauskų namus. O jau gyvulėlių visokių! Avytės ir baltos, ir juodom galvom. Jos, mus pamačiusios, norėjo pabėgti, bet vos Tomo tėtis pašaukė, jos kaip mat sugrįžo. O kiek daug triušių! Vaikai bandė skaičiuoti, bet nepavyko. Švelniakailiai gyvūnėliai visiškai nebijojo vaikų,leidosi glostomi. Vištų visokiausių: baltų, raibų, didelių, mažų. Visi gyvulėliai turi savo namelius, nes oras jau vėsus. Ačiū Tomo močiutei, kuri pakvietė pasivaišinti skaniais vafliais ir sultimis.

Pačios geriausios pamokos, kai gali paglostyti vištą, pačiupinėti avį, paliesti triušį, pažiūrėti į gyvą karvę, kiaulę. Grįžę į grupę vieni vaikai žaidė  su gyvūnais - statė jiems namelius. Kiti piešė gyvūnus, dar kiti ragavo sūrio su aviečių uogiene, kurią  padovanojo Danieliaus mama.

Dėkojame G.Juodinskienei, S.Rakauskui, D.Tilinskaitei už bendradarbiavimą ir norą padėti vaikams suprasti juos supantį pasaulį.

Danguolė Stanaitienė,  priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė