author footer link can be edited or disabled only in full version

Jauki kelionė pas kaimynus

    Spalio 6 d. mokyklos kolektyvas, tęsiantis prasmingą edukacinių išvykų tradiciją, keliavo į Pivašiūnus. Tai vieta, suburianti piligrimus ir tautos paveldu besidominčiuosius. Pivašiūnų amatų centro šeimininkės sveikinosi skambia dzūkiška šnekta, ne vieną liaudies dainą sudainavo. Klausėmės įdomaus pasakojimo, kaip kepamos tradicinės dzūkiškos bandos, patys savo rankomis „patupdėm“ bandas ant kopūstų lapų. Kol bandos, „pašautos“ krosnin, kepė, šeimininkės mums aprodė, kokių turtų prikaupę. Amatų centre galima įsigyti keramikos, medžio, vytelių gaminių, mezginių, papuošalų. Čia vykdomos edukacinės programos: kulinarinio paveldo, keramikos, pynimo iš vytelių, rankdarbių, veltinių vėlimo, žvakių liejimo. Beragaudami karštų bandų išgirdome ir juokų, ir rimtų „baikų“, vieni kitus pagyrėm, dovanėlėmis apsikeitėme.

    Aukštu, rudenio jau nuauksintu taku, pakilome iki Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos bažnyčios, kuri yra Lietuvos medinės sakralinės architektūros paminklas.

    Klebonas Vincas Baublys pasakojo apie stebuklingą Dievo Motinos paveikslą, bažnyčios istoriją, apvedė aplink Didįjį Altorių. Linkėjo kantrybės ir sveikatos mums darbuose.

Rasa Zdanevičienė

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja