author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Edukacinės pamokos Zuikių muziejuje

Darbščiųjų rankų būrelio mokiniai  apsilankė įspūdingameZuikių muziejuje Sasnavoje. Susitikome su Zuikiene, kuri vedė edukacinės pamokas. Pirmiausia, kad taptume puošniais muziejaus svečiais, visi pasigaminome vardines zuikių karūnas, o gamindami dar ir matematikos žinias pasitikrinome. Prizininke tapo Ramunė. Apžiūrėjome daugiau nei šešis šimtus minkštų ir švelnių, molinių ir medinių, medžiaginių ir popierinių, šiaudinių ir iš siūlų  įvairia technika pagamintų mielų eksponatų. Sėdėdami tarp zuikių, klausėmės  įdomios istorijos apie Sasnavos miestelio pavadinimo atsiradimą.  Koks malonumas fotografuotis buvo zuikių foto  studijoje!

 Siuvome, puošėme zuikio maišelius į  kuriuos įdėjome kvapnių džiovintų žolelių ir vežėmės namo į spintą įsidėti. Piešėme zuikį, kurį, kiekvienas su savo autografais, palikome muziejuje.Kuo toliau, tuo įdomiau darėsi. Tapome karūnuotais kepėjais.Kepėme įvairių formų ir dydžių meduolių zuikučius. Kol zuikučiai- meduoliukai kepė, Zuikienė pakvietė į choreografijos salę šokti, žaisti, pasakų klausyti. Sulaukę kepinių, ragavome, džiaugėmės, kokius skanius, su Zuikienės padėjėjos pagalba, iškepėme. Dar po krepšelį ir šeimos nariams paragauti parvežėme.  Po užsiėmimų  gavome ypatingą ,,Zuikių muziejaus mokyklos“ baigimo pažymėjimą.

Dėkojame mokyklos direktoriui už suteiktą galimybę mokytis netradicinėse erdvėse ir pamokose. Muziejaus darbuotojoms ir Zuikienei už įdomias pamokas, maloniai praleistą laiką.

Mokytoja Aldona Krilavičienė