author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Gerųjų mamyčių diena

Nieko nėra gražesnio ir prasmingesnio už meilę tarp mamos ir vaiko. Šis jausmas kasdien kuria saugumo, tikrumo, ramybės jausmą. Todėl mamyčių šventė visada jaudina, žavi, kelia daug minčių.

Mūsų priešmokyklinukai mamytes sveikino pirmadienį. Stalus papuošė savo nulipdytom vazom ir pagamintom gėlėm. Kiekvienas paruošė ant stalo kortelę su Mamos vardu.

Savo šventinį pasirodymą pradėjo dainele apie pavasarį, sušoko ratelį „Narcizai“ ir „Tulpės“, suvaidino vaidinimą „Peliuko dovana“. Peliukas (Elzė) vežė didelę dovaną, net vežimėlio prireikė. Visi herojai: varlytė (Evelina), kiškis (Arijus), ežiai (Donata, Domininkas,Vakaris), lapė (Gabija), vilkas (Aurimas), briedis (Erikas), plaštakė (Julita) - jai padėjo. Jie buvo labai draugiški ir sudainavo dainelę Mamytėms:

Tau, mamyte, mūsų meilė

Ir dainelė ši skirta.

Nieko nieko mums negaila

Tau, mamyte mylima!

Atrišę didžiulę dovaną, iš jos išėmė mažas dovanėles, kurias padovanojo mamytėms. Besivaišindamos mamytės pasakojo, kodėl tokius vardus vaikučiams parinko, kokių išdaigų, liūdnų ir linksmų, vaikai yra iškrėtę, kokių gerų darbų nudirbę. Po to visi kartu vykome pramogauti į Prienų vaikų pramogų centrą „Tukas“. O jau ten linksmybių į valias!

Ačiū mamytėms, kurios vyko kartu į kelionę. Dėkojame ir mūsų virėjoms už sumuštinius ir sultis, kurias kelionėje greitai išgėrėme.

Danguolė Stanaitienė

Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė