author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Lankėmės Alytaus dramos teatre

Kai saulutė vis skaisčiau šildo ir susikaupti mokslams tradicinėse erdvėse labai sunku, 7/8 klasės mokiniai su auklėtoja Reda ir socialine pedagoge Asta nusprendė praplėsti savo akiratį, pagilinti literatūros ir etikos žinias apsilankydami teatre. Stebėjome 1 dalies spektaklį paaugliams pagal S. Worland knygą „Popieriniai lėktuvėliai“. Spektaklis vadinasi „D EFEKTAS“ (N-10).

12-metis Dilanas ruošiasi popierinių lėktuvėlių čempionatui. Pasitelkęs origami jis ieško tos lenkimo linijos, kuri jo lėktuvėlį nuskraidintų toliau už kitus. Tačiau lankstiniai šiam berniukui yra daugiau nei popierius, kelios klostės ar naujas pasaulio rekordas – tai būdas pasiekti po skaudžios nelaimės palūžusio tėvo širdį.

„Juk visi myli nugalėtojus, tiesa? (…) Manau, jei nugalėčiau, gal tėtis norėtų praleisti su manimi daugiau laiko.“

Spektaklio kūrėjai:Andra Kavaliauskaitė, Grupė „UNDAN“, Andrius Seselskas, Vaidas Praspaliauskas, Eugenijus Rakauskas, Jonas Gaižauskas, Eglė Juškaitė, Rasa Grigutytė, Vincas Vaičiulis, Vidas Vaškius, Ona Gudaitytė, Eglė Kordiukovaitė šiuolaikinėmis inscenizacijos priemonėmis, paaugliams priimtina bendravimo forma bando atskleisti šiuolaikinio gyvenimo peripetijas. Tai gyvas, dinamiškas, įtraukiantis spektaklis, kalbantis apie šeimos ryšį, draugystę, vertybių supratimą, pagalbą artimiesiems, apsisprendimo ir pasirinkimo kainą. Mums tikrai patiko, todėl rekomenduojame ir jums apsilankyti šiame spektaklyje.

Mokytoja Reda Valančienė