author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Projektas „Naktis mokykloje“

Ką pamanytumėte, jei pasiūlyčiau praleisti naktį mokykloje? Tikriausiai pagalvotumėte, kad netekau proto. Kas galėtų ištverti 5 darbo dienas per savaitę ir dar naktį mokykloje? Tačiau... tokių crazy buvo.

Kovo 31  dieną Balbieriškio pagrindinės mokyklos 7-10 klasių mokiniai, artėjant vakaro sutemoms,  rinkosi į jaukiai nušvitusią mokyklą. Rinkosi turėdami vieną tikslą – sulaukti mokinių iš Pakuonio pagrindinės mokyklos, išvykti į ištvermės žygį prie Nemuno aplankant Norkūnų piliakalnį ir sugrįžus nuotaikingai, linksmai, nuoširdžiai bendraujant praleisti naktį savoje mokykloje. Tai žymiai geriau negu sėdėti pamokose...

Susirinkę, susitvarkę rinkomės į mokyklos aktų salę, kur visus pasveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius, mokytoja Reda pristatė projekto veiklas, kūno kultūros mokytojas Kęstutis supažindino su žygio   ir  bendromis projekto ,,Naktis mokykloje“ taisyklėmis, pasižadėjome jų laikytis ir... patraukėme piliakalnio link. Trisdešimt penkių žygeivių kolona įveikė nei daug nei mažai apie 14 kilometrų atstumą.Kai kuriems tai buvo tikras iššūkis, tačiau visi jį sėkmingai nugalėjo.Piliakalnio šlaitai mus pasitiko mėlynuojančiomis žibutėmis, o Nemuno pakrantės nuliūdino akivaizdžiai matoma bebrų padaryta žala gamtai. Truputį atsikvėpus, merginos puolė ruošti vakarienę, vaikinai krovė laužą ir rišo prie medžių bei tempė virves būsimoms  vikrumo ir ištvermės rungtims.

O laikas bėgo taip greitai... Net nepastebėjome kaip visiškai sutemo, tačiaupatirtą nuovargį išsklaidė gera nuotaika ir ant laužo kepamos dešrelės.Pasistiprinus  laukė kelionė atgal į mokyklą. Kai  pravėrėme pavargę mokyklos duris, atrodė, kad nieko veikti jau tikrai nebenorėsime. Persirengėme, atsigaivinome arbata ir nuovargio, kaip nebuvę... Žygyje pramankštintos kojos vikriai kilnojosi skambant trankiai muzikai, kiti rungėsi krepšinio, futbolo ir stalo teniso rungtyse.

Kiekvienas pajutome šiokį tokį nuovargį, tad sukritę ant čiūžinių žiūrėjome filmus, kuriuos pasirinkome patys. Sutikite: ne visada įdomu elgtis pagal nustatytus reikalavimus. Projekto metu mūsų laukė laisvoji programa. Jos metu vieni žaidė žaidimus, kiti klausėsi muzikos, treti dalinosi patirtais įspūdžiais. Arba... krėtė linksmas išdaigas. Ir visur su mumis buvo mokytojai Reda Valančienė, Kęstutis Žilinskas ir socialinė pedagogė Asta Marcinkevičienė. Jiems už buvimą kartu nuoširdus ačiū!

Linksma veikla, energija palaipsniui apleido mūsų jėgas: kai kurie sukrito ant čiūžinių poilsiui, nors miegojo tik keletą minučių, bet miegas buvo toks saldus, nors muzika skambėjo garsiai...

Paskutinė „Nakties mokykloje“ veiklos plano dalis – mokyklos sutvarkymas. Kur prišiukšlinome, ten ir sutvarkėme...

Aštuntą valandą ryto  visus apėmė malonus nuovargis ir užplūdo nauja miego banga, net nebesinorėjo kažką kalbėti. Dauguma išskubėjo į namus, patys ištvermingiausi liko išlydėti naujų draugų iš Pakuonio pagrindinės mokyklos. Štai jums ir įrodymas, kad įdomiai laiką praleisti mokykloje galime visas 24 paros valandas.

Tikimės, kad  šis projektas ne paskutinis, nes jo dėka mokiniai geriau pažino mokyklą ir save, pasimokė padėti vienas kitam, būti tolerantiški, draugiški, supratingi, įgijo bendravimo ir komandinio darbo įgūdžių.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Reda Valančienė ir

10 kl. Mokinė Laura Charbakaitė