author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

GLAUSKIME PRAEITĮ PRIE KRŪTINĖS...

,,Visa ko pradžia, man atrodo, yra ten, toli vaikystėje, kur žmogus pirmą kartą supranta, kad pasaulyje jis gyvena ne vienas, kad jo rankos, ir širdis privalo ką nors pridengti nuo skausmo, prievartos, melo, kad jis privalo būti žmogumi. Tai aukščiausia ir sunkiausia pareiga“.

( Justinas Marcinkevičius)

Antros ir trečios klasės mokiniai lankėsi Vilniaus TV bokšte, kuris  mena kruvinus 1991 m. sausio 13-osios nakties įvykius.  Aplankėme Laisvės kovų muziejų. Susikaupę ir rimti stebėjome Gynėjų žuvimo vietas , kuriose pastatyti nedideli granito obeliskai.  Skaitėme vardus ir pavardes. Nuolat, daugumai mokinių,  kilo klausimai: ,,kodėl?, kodėl?, kaip tai?“

Ilgai nenuleidome akių nuo aštuonių  m aukščio bronzinės skulptūros „Aukojimas“, TV bokšto gynėjams, ir visiems žuvusiems už mūsų šalies laisvę, atminti.  Ir vėl buvo klausimai ,,kodėl?

 Nuotaika pasitaisė, kai pakilome į TV bokšto, 165 metrų aukštyje besisukančią apžvalgos aikštelę ,,Paukščių takas“. Pro langus grožėjomės Vilniaus ir jo apylinkių panorama.

Kadangi šiemet minime Piliakalnių metus, todėl grįždami kopėme į Lepelionių piliakalnį, kurį senovėje vadino Balnakalnio ir Napoleono Kepurės vardais. Ir vėl klausimai ,,kodėl?“

  Kelionės įspūdžių užteks ilgam ir su dideliu noru, daugumą atsakymų į klausimą ,,kodėl?“, papildys  savarankiškai surasta informacija.

Mokytoja Aldona Krilavičienė