author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Šimtadienio šventė

Jau tradicija tapusią šimtadienio šventę kovo 3 d. vakarą į mokyklą rinkosi šventiškai nusiteikę 9-10 klasių mokiniai, mokinių tėveliai, mokytojai ir svečiai. Šimtadienis – tai gražiausia ir prasmingiausia diena, kai gali prisiminti visas akimirkas praleistas mokykloje. Toliau reikės drąsiai žengti likusius žingsnius siekiant per šimtą dienų kuo daugiau išmokti, suprasti, pamatyti.

   Neilgai trukus į sceną sugužėjo šventės organizatoriai devintokai. Šventę pradėjo eilėmis ir šimtadienio daina.

Dešimtokus sulaukusius šimtadienio pasveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius  negailėdamas gerų žodžių ir palinkėjimų. Nepastebimai prabėgo laikas klausantis direktoriaus pavaduotojos Danguolės Damijonaitytės, pirmosios mokytojos Gražinos Antanavičienės, klasės vadovės Ritos Šalčiūtės, tėvelių atstovės Rasos Charbakienės palinkėjimų, prisiminimų, pastebėjimų, patarimų, kurie tai džiugino, tai graudino mūsų dešimtokus. Silvija Paužaitė, Toma Petraškaitė, Viktorija Stankūnaitė, Henrikas Vaičiulis, mokinių tarybos atstovai, nuoširdžiai linkėjo tolimesniame gyvenimo kelyje pasiekti kuo daugiau laimėjimų, džiaugtis kiekviena diena ir įteikė visiems dešimtokams po palinkėjimą.

    Kad lengviau būtų skaičiuoti šimtą dienų iki svarbaus įvykio devintokai padovanojo kalendorių „Gaidį“ ne tik dėl to, kad šiemet yra gaidžio metai, bet ir dėl to, kad jis turi puikių savybių yra smalsus, ištroškęs žinių, jis žvelgia į tolį, jame slypi nesuskaičiuojami talentai. Tokių savybių palinkėjo dešimtokams ir įteikė kalendorių bei mažas dovanėles.

  Į sceną pakviesti dešimtokai turėjo atlikti jiems skirtas užduotis. Komisija įvertino dešimtokų atliktas užduotis, mokyklos taisyklių laikymąsi ir įteikė pusatestačius.

 Dešimtokai pagerbė visus mokytojus, dėkojo jiems ir apdovanojo rankų darbo gėlėmis. Pakviestiems į sceną devintokams teko išklausyti ne tik testamentą, bet ir duoti priesaiką.

 Šimtadienio šventė baigėsi, apie ją primins tik šimtadienio kalendorius, kuriame kasdien liks vis mažiau ir mažiau dienų iki Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Lina Guobienė, 9 klasės auklėtoja