author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Užgavėnės – išskirtinė metų diena

Metuose būna daug ir įvairių švenčių. Užgavėnes – švente nepavadinsi. Tai išskirtinė metų diena. Ji visada būna antradieniais. Šiemet Užgavėnės sutapo su paskutine vasario mėnesio diena. Buvo labai graži, saulėta diena. Tikriausiai debesys išsisklaidė išgirdę priešmokyklinukų dainas, muziką ir šūkavimus. O kokia apranga! Vos atpažinti įmanoma! Apsirengę neatpažįstamai, pasiėmę instrumentus, kartu su pedagoge keliavo žiemos gąsdinti Balbieriškio miestelio Gėlių gatve. Visas būrys vaikų klegėdami, su puikia nuotaika, ėjo iš kiemo į kiemą, sveikindami visus sulaukus Užgavėnių. Klausydami pedagogės akordeono garsų, vaikai pritarė savo barškučiais, būgneliais ir dainavo, dainavo... Gėlių gatvės gyventojai džiugiai sutiko mažuosius linksmintojus ir vis įteikdavo saldumynų ar kitokių vaišių. Vaikai taip pat buvo paruošę Užgavėnių saldainius, kuriuos įteikdavo gyventojams, atvėrusiems savo duris. O  nuotaika buvo puiki! Kad pajėgtų panešti visas gautas lauktuves, teko prašyti Kotrynos mamos pagalbos. Grįžę į savo grupę, vaikai negalėjo patikėti, kad tiek daug vaišių gavo: didžiulę pintinę įvairiausių rūšių saldainių, mandarinų, sausainių, šakočio ir net pinigėlių. Nors ir pavargę, (nuėjo 2 km) bet su gera nuotaika saldumynus dalinosi ir tėvelius pavaišino.Liko saldumynų ir kitai dienai.

Visiems atrodo, kad tai tik pramoga. Bet iš tikrųjų – tai sąžiningai uždirbti pačių vaikųsaldumynai. Jie persirengė nevisiškai patogia apranga, pėsti vaikščiojo šlapiais keliukais, mokėsi dainelių ir jas dainavo, grojo instrumentais, dirbo darbelius gyventojams. Džiaugėsi vaikai, o kartu ir vyresnieji, kuriems net ašaros ištryško, matant tokį būrį linksmų vaikų.

Dėkoju visiems gyventojams, kurie buvo tokie dosnūs ir nuoširdūs vaikams. Ačiū tėveliams, padėjusiems paruošti vaikams aprangą. Džiaugiuosi savo priešmokyklinukais, kurie buvo ištvermingi ir gebėjo vaišes draugiškai dalintis.

Danguolė Stanaitienė,

priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė