author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Dalyvavome penkioliktojoje tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2017“

Tie mūsų mokyklos vyresniųjų klasių mokiniai, kurie atsispyrė gripo virusui, vasario 2 d. dalyvavo  Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjusioje didžiausioje Baltijos šalyse mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos“. Parodos metu mokiniai galėjo susipažinti su profesiniu mokymu, koleginėmis ir universitetinėmis studijomis, su darbo rinkoje vyraujančiu specialistų poreikiu. Trijose ekspozicijų salėse prisistatė daugiau nei 220 Lietuvos mokymo įstaigų, per 60 užsienio aukštųjų mokyklų, įvairios Lietuvos verslo įmonės.

Parodoje taip pat veikė Švietimo ir mokslo ministerijos stendas, kuriame buvo teikiama visa informacija apie brandos egzaminus, priėmimo į profesines mokyklas ir aukštąsias mokyklas tvarką, studijų finansavimą ir kt. Čia pat mokiniai galėjo „pasimatuoti ateitį“, t. y. nusifotografavę specialioje foto būdelėje pamatyti, kaip jie atrodys tapę pasirinktos srities specialistais. Pamatėme,kad studijų teikiamomis galimybėmis domėjosi ir Švietimo ir mokslo ministrė J.Petrauskienė, premjeras S.Skvernelis ir kiti atsakingi už švietimo politiką asmenys.

Šių metų parodos tema – „Unikalusis AŠ“, kur per pavyzdžius ir konkrečias patirtis mokiniai mokėsi, kad svarbu daryti tai, kas patinka, kuo tiki, ir kaip tai neša asmeninę naudą bei turi pridėtinę vertę visuomenei. Čia apie netradicinius sprendimus, baimes ir kalbėjimo drąsą, galimybes Lietuvoje ir už jos ribų, savęs atradimą, savanorystę ir kūrybą pasakojo žinomi žmonės.

Malonu buvo susitikti ir pabendrauti su buvusiais mūsų mokyklos mokiniais, kurie pristatinėjo Alytaus profesinio rengimo centrą. Rugilė ir Ovidijus ,,išdrįso pasimatuoti“ gaisrininkų gelbėtojų profesiją. Devintokus labiausiai sudomino pasieniečių rengimo mokykla.Dauguma merginų išbandė kosmetologių, kirpėjų ir florisčių darbo specifiką. Grįžome praturtėję žiniomis, radę atsakymus į kamuojančius ateities pasirinkimo klausimus, praktiškai prisilietę prie būsimų specialybių, daugiau sužinoję apie studentišką gyvenimą ne tik Lietuvoje bet ir įvairiuose užsienio universitetuose.

 

Ugdymo karjerai koordinatorė Reda Valančienė