author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Priešmokyklinukų pamokėlės

Jau praėjo 4 mėnesiai nuo priešmokyklinukų atvykimo į mokyklą. Mokytis vaikams nusibostų, jei tektų sėdėti klasėje. Todėl džiaugiuosi, kad yra  žmonių, kurie labai geranoriškai sutinka bendrauti.

Noriai priima mokyklos bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė.  Ji ir knygelių įdomių parodo, ir pasakų paskaito, ir paveikslėlių duoda spalvinti. Vaikams suruošė ir popietę „Iš kokių mes pasakų?“. Sudėtinga buvo atspėti pasakų herojus, bet priešmokyklinukai šaunuoliai - daug pasakų žino. Bibliotekininkė už atspėtas pasakas lipdė lipdukus. Daugiausiai surinko Evelina, bet ir kiti mažai atsiliko.

Lankėmės Balbieriškio siuvykloje. Oho, kokios siuvimo mašinos!  Teta Daiva, moka jas valdyti. Ji parodė, kaip siūles siuva, kaip sagą įsiuva, kaip didžiulis lygintuvas lygina.

Apžiūrėjome Balbieriškio gaisrinę. Ten radome didžiulę raudoną gaisrinę mašiną. Dėdė Antanas leido visiems pavairuoti, papasakojo, kaip reikia būti pasiruošusiam. Priminė, kad turime būti atsargūs su ugnimi visi: ir suaugusieji, ir vaikai.

O koks skanus naminis pyragas, žolelių arbata, medus ir sūris pas Laurą Seiliuvienę! Mes pas ją apsilankėme ir jau visko ragavome. Mums parodė ir kaip tą sūrį pagaminti.

O kas šiais laikais nenori mašinos? Tokių nėra. Mes apsidžiaugėme, kad galime apsilankyti Balbieriškio automobilių aikštelėje “Autolotas”. Ten apžiūrėjome mašinas, kiekvienas išsirinkome, kuri patiko. Dabar jau taupysime pinigėlius.

Ačiū žmonėms, kurie padėjo priešmokyklinukams mokytis.

Danguolė Stanaitienė,

 priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė