author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Pasklido Kalėdų šviesa

Pačios gražiausios žiemos šventės jau beldžiasi į duris. Turbūt nėra žmogaus, kuris nelauktų kažko ypatingo, kažko šviesaus. Tas kažkas jau visai ant slenksčio, mes jau gyvename Kristaus atėjimo į šį pasaulį švente – Kalėdomis.

Laukdami šios šventės pradinių klasių mokiniai, priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai su mokytojomis Gražina, Irena, Aldona, Ramute, Danguole, Daiva, pailgintos dienos grupės auklėtoja Laimute, logopede Jolita  papuošė savo klases. Jose apsigyveno angeliukai, neatsiejami adventinio laikotarpio ir Kalėdų simboliai, reiškiantys nemirtingumą, meilę, gerumą ir dangišką prigimtį, lydintys kiekvieną visur ir visada. Kiekvieną rytą uždegtų žvakelių šviesa šildė,  kviesdama padėti vienas kitam, dalintis, pasakyti gražius žodžius. Nuo eglučių pasklidęs miško ir sakų kvapas bylojo apie neatsiejamą žmogaus ir gamtos ryšį.

Visi nekantriai laukė netradicinio ugdymo dienos ,,Skamba Kalėdų varpeliai“ – Alytaus miesto teatre vaikai stebėjo spektaklį ,,Ežiukas rūke“, susitiko su Kalėdų seneliu. Dėkojame  „Senukų“ labdaros ir paramos skyriui, kuris padėjo seneliui atvežti dovanas, jam talkino priešmokyklinio ugdymo pedagogė Danguolė Stanaitienė, mokyklos direktorius Stasys Valančius, mokytojos Gražina Antanavičienė, Ramutė Švedienė,  Irena Petraškienė, Aldona Krilavičienė, mokinių tėveliai.

Kalėdiniame integruotame  1-4 klasių mokinių ir mokytojų renginyje ,,Pasklido Kalėdų šviesa“ su muzikos mokytoju Sauliumi Kondrotu mokiniai prisiminė Kūčių ir Kalėdų papročius, aptarė gerus darbus, lūkesčius ir svajones, laukiant Kalėdų, deklamavo eilėraščius, dainavo daineles, giedojo giesmeles.

Gerumo, draugystės dvasia pasklido iš Danijos Rygaards School mokyklos mokinių dosnumo. Jie padovanojo nuostabias dovanas mūsų  priešmokyklinio ugdymo, pradinių klasių auklėtiniams kraštietės, Naujosios Ūtos direktoriaus pavaduotojos ugdymui  Reginos Žvirblienės bendradarbiavimo su danais, švedais iniciatyva ir jos  pasidalijimu  mūsų mokykloje.

Šį Kalėdinį dovanų karavaną sutiko mokyklos direktorius Stasys Valančius, ūkvedė Asta Karinauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė, vairuotojai Jonas Laukaitis ir Jonas Žvirblis.

Lai Kalėdų gerų darbų dvasia pasilieka ilgam mumyse ir ragina juos  tęsti  kasdien.

Šviesių Kalėdų visai mokyklos bendruomenei!

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Irena Petraškienė, Gražina Antanavičienė

pradinių klasių mokytojos