author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Dalyvavome „Vilnius Recycles Art Festival“ perdirbto meno baigiamajame renginyje

Artėjant Kalėdoms, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras  pakvietė šalies moksleivius pasipuošti savo mokyklas perdirbto meno darbeliais - dalyvauti „Vilnius Recycles Art Festival“ perdirbto meno. Kalėdinio dekoravimo konkurse, o gruodžio 15 d. atvykti į finalinį renginį Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, kur mokiniams buvo surengta gausybė kūrybinių dirbtuvių.Mūsų mokyklos mokiniai kartu su technologijų mokytoja Edita ir socialine pedagoge Asta taip pat kūrė dekoracijas ir nuotraukas pristatė organizatoriams.

Visi konkurso dalyviai pasitelkę šiek tiek kūrybiškumo bei mokyklines matematikos ar gamtos mokslų žinias, kartu su mokytojais sukūrė nuostabių dalykų: senus žaislus, mašinų detales ar kitų mechaninių įrengimų dalis pavertė nuostabiais kūrybinių kompozicijų elementais; kartonines rites ir popieriaus skiautes– margais kalėdinių pasakų personažais, lentgalius ar dviračio ratus – žybsinčiais šviestuvais, plastikinius butelius – eglutėmis, žibintais, puodeliais.

 Visi Kalėdinių dekoracijų konkurso dalyviai taip pat kiti moksleiviai, kurie domisi perdirbtu menu, gruodžio 15 d. dalyvavo baigiamajame festivalio renginyje Lietuvos vaikų ir jaunimo centre. Festivalio metu profesionalūs menininkai vedė moksleiviams kūrybines dirbtuves, kuriose iš senų, jau praradusių savo tikrąją paskirtį daiktų, sukūrė netikėtus meninius dirbinius, skulptūras. Nebenaudojami trikotažiniai marškinėliai virto pirkinių krepšiais, tualetinio popieriaus ritinėliai – saldainių slėptuve ir Kalėdinėmis puošmenomis, audinio atraižos, dekoruotos sagutėmis ir karoliukais, virto eglučių girliandomis, vielutės ir virvelės virto žmogučiais ir raktų pakabukais.

Dirbtuvėles vedė menininkė Rūta Jociūtė – Žolynienė ir Vaida Griškevičienė, projektų „Kita forma“ ir „Žalios mintys“ sumanytojos, dailininkės Audronė Andrulevičienė ir Valda Verikaitė, Rūta Mikalonytė, dailininkė ir projekto „Dvi taurės meno“ sumanytoja, Vilius Mateika, Energetikos ir technikos muziejaus parodų kuratorius, Rasa Petrulevičė, VšĮ „RV Agentūra“ projektų vadovė, Audrius Laurutis, VšĮ ,,Kūrybos ir inovacijų laboratorijos“ vadovas.

Po dirbtuvėlių vaikų laukė pačių dekoruoti meduoliai, koncertas, apdovanojimai.Mūsų mokyklos komanda buvo apdovanota padėkos raštu ir skatinamąja dovanėle. Po renginio visi aplankėme puikiąją Vilniaus Kalėdų eglę, pasivaikščiojome po meduoliais ir šokoladu kvepiančią Kalėdinę mugę, įsigijome suvenyrų ir praturtėję naujomis žiniomis, patobulinę kūrybinius gebėjimus, grįžome namo.

 

Mokytoja Reda Valančienė