author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Kur sklando Tolerancijos paukštė?

Lapkričio 16 dieną visoje Lietuvoje įvairiose švietimo įstaigose  minima Tarptautinė tolerancijos diena. 1995 m. UNESCO paskelbė lapkričio 16-ąją Tarptautine tolerancijos diena, ir kasmet ją mini daugelis demokratinių valstybių, o nuo 2003 metų ją paminėti Lietuvoje kviečia Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

Tarptautinė tolerancijos diena Lietuvoje minima jau keturioliktus metus. Šios dienos paminėjimui kasmet pasiūlomas vis kitoks simbolis. Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – PAUKŠTIS. Pasirinktas simbolis tolerancijos temą skatina plėtoti pasitelkus pavyzdžius iš gamtos, žmonių gyvenimo, istorijos bei artimiausios, kiekvieną žmogų supančios aplinkos.

Kasmet į kvietimą minėti Tarptautinę tolerancijos dieną atsiliepia ir mūsų mokykla. Visą savaitę vyko  tolerancijos temai skirti renginiai, į kuriuos įsitraukė visa mokyklos bendruomenė: ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikučiai, mokiniai, mokytojai ir tėveliai.Mokytojai pamokų metu aptarė, ką reiškia žodis tolerancija, kodėl ši sąvoka reikšminga mūsų visuomenėje ne tik kalbant apie praeitį, bet ir analizuojant dabartį. Mokiniai savarankiškai ir padedami klasių auklėtojų gamino paukščius, mokėsi dainų ir žaidimų, rinko posakius, patarles, kūrė mini spektaklius. Apibendrindami savo įgytą patirtį , kūrybinius darbus pristatė bendrame renginyje . Lapkričio 16 dieną  mokinių sukurtais Tolerancijos paukščiais pasipuošė mokyklos koridorius prie Tolerancijos ugdymo centro, tačiau mes tikime, kad Tolerancijos paukštė iki kitų metų laisvai sklandys po mokyklos erdves, dovanodama pagarbą, tarpusavio supratimą ir bendravimo džiaugsmą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Reda Valančienė