author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Aš saugus, kai žinau

„Skinkim, pinkim erškėtį,

Jeigu įsidurti knieti.

Jei elektros laidą liesi,

Tai per mirksnį suanglėsi.

Jei tarp durų kiši nosį,

Tai be nosies tuoj žiopsosi...“

                                  G.Zalmanas

Praėjusi savaitė ikimokyklinio ugdymo grupėje ,,Pelėdžiukai“ buvo paskelbta tema ,,Aš saugus, kai žinau“. Veiklų tikslas buvo ugdyti tinkamo elgesio įgūdžius ir įpročius siekiant išvengti susižalojimų ir traumų.

Grupėje vaikai mokėsi saugaus eismo taisyklių. Surengė ,,Parodą“, kurioje buvo išdėlioti  įvairūs žaislai-susisiekimo priemonės: mašinos, modeliukai, didelės mašinos, lėktuvai, traukiniai.

Lapkričio 8 dieną ikimokyklinukus aplankė Prienų sveikatos biuro specialistė Birutė Vilkauskaitė, kuri papasakojo vaikams apie savo darbą, pristatė pacientų apžiūrai reikalingus instrumentus ir praktiškai parodė, kaip jais naudotis. ,,Pelėdžiukai“ noriai  klausėsi, kaip plaka jų  širdelės. Susipažino su pirmosios pagalbos teikimo taisyklėmis. Atsisveikindama viešnia palinkėjo augti sveikiems, valgyti daug vaisių ir daržovių.

Lapkričio 10 d. „Pelėdžiukų“ grupės vaikai aplankė priešgaisrinės tarnybos Balbieriškio ugniagesių komandą. Susipažinome su gaisrų gesinimo technika  ir įranga. Gelbėtojai vaikams pasakojo  gaisrų priežastis, jų pasekmes, gesinimo galimybes ir būdus. Sužinojome, jog    negalima imti degtukų, be suaugusiojo priežiūros,  nes ugnelė gali būti ne tik gera, bet ir klastinga. Prisiminėme, kokiais telefonais reikia skambinti nelaimės atveju. Visi turėjo galimybę susipažinti su gaisrininko apranga, pasimatuoti šalmą.

,,Pelėdžiukai“ dėkoja visiems  už gerus patarimus ir žada jų nepamiršti.

 

Auklėtojos