author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

VISUOTINIS TĖVŲ SUSIRINKIMAS

Spalio 20 dieną Balbieriškio pagrindinėje mokykloje vyko visuotinis tėvų susirinkimas. Jame dalyvavo apie 55 proc. mokinių tėvų. Nuo 16 val. visi mokytojai, administracija savo kabinetuose laukė mokinių tėvelių. Tėveliai labai aktyviai dalyvavo individualiuose pokalbiuose su mokytojais, klasių auklėtojais, tad prie daugelio kabinetų nusitęsė eilutės. Paskui internete esančiu IQES online instrumentu, skirtu mokyklų veiklos įsivertinimui, tėveliai atsakinėjo į anketas apie mokyklos vykdomą veiklą, vaikų saugumo užtikrinimą, patyčių prevenciją bei tėvų informavimą. Prieš tai panašią anketą apie savijautą mokykloje, tapatinimąsi su ja pildė ir mokiniai.

Pasibaigus individualiai veiklai, visi susirinko į aktų salę. Čia Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistė Birutė Vitkauskaitė, išanalizavusi 132 mokinių sveikatos pažymas, aptarė berniukų ir mergaičių KMI (kūno masės indeksą), regos, kvėpavimo ir endokrininės, skeleto – raumenų sistemų sutrikimus, fizinio ugdymo grupes. Specialistė pateikė konkrečias rekomendacijas mokyklos bendruomenei ir tėvams, kaip stiprinti imuninę sistemą, kontroliuoti sėdėjimą, naudojimąsi kompiuteriais, mobiliaisiais telefonais.

Mokyklos direktorius Stasys Valančius ir pavaduotojos ugdymui Danguolė Damijonaitytė ir Gražina Antanavičienė apibendrino pirmųjų 2016-2017 m. m. mėnesių patirtis ir lūkesčius. Mokyklos direktorius aptarė pirmųjų mėnesių rezultatus, priešmokyklinio ugdymo grupės adaptaciją, mokinių veiklos ir poilsio zonas, užimtumą, atvykus į mokyklą anksčiau. Priminė, jog tėvų interesus mokykloje atstovauja klasių tėvų komitetai ir mokyklos tėvų diskusijų klubas „Prie apskrito stalo“. Didžioji dauguma tėvelių pritarė direktoriaus pasiūlymui nuo kitų mokslo metų įsigyti mokyklines uniformas.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė kalbėjo apie Švietimo pagalbą mokiniui, kurią teikia mokytojai, klasių auklėtojai, pagalbos mokiniui specialistai. Pavaduotoja ragino aktyviai pasinaudoti mokytojų vedamomis trumpalaikėmis ir ilgalaikėmis konsultacijomis. Ilgalaikės konsultacijos trunka ne ilgiau kaip 2 mėnesius, tada mokinys su mokytoju aptaria rezultatus ir nusprendžia apie tolimesnį konsultacijų reikalingumą. Pagalbos mokiniui specialistai teikia psichologinę, socialinę pedagoginę ir specialiąją pedagoginę pagalbą. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė, remdamasi „Atnaujintu mokinių ir jų tėvų skatinimo ir mokinių drausminimo tvarkos aprašu“, kalbėjo apie mokinių ir tėvų skatinimo kriterijus, formas, mokinių drausminimą. Visi mokyklos vadovai dėkojo tėvams už bendradarbiavimą, pagalbą minint Tarptautinę mokytojo dieną.

Susirinkimo pabaigoje mokyklos direktorius palinkėjo tėveliams nuoširdaus ryšio su savo vaikais, kad nereikėtų sakyti apie juos 30 neigiamų multimedijos ekrane išvardintų frazių, o kuo dažniau vartoti pagyrimus iš „šimtuko“: šaunuolis; neįtikėtina; aš tavimi didžiuojuosi; puikiai pavyko; jėga; valio; nedaug trūksta; tiesiai į dešimtuką; tu labai stengiesi; aš tavimi pasitikiu...

Mokytoja Janina Grigutienė