author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Mokymasis netradicinėse aplinkose

2016 m. spalio 14 d. mokyklos 9 – 10 klasių mokiniai lydimi mokytojų Linos Guobienės ir Editos Ramanauskienės išvyko į integruotas edukacines pamokas – užsiėmimus „ Popieriaus gamyba“ Alytaus kraštotyros muziejuje ir Alytaus apskrities vyriausiame policijos komisariate.

Edukacinės pamokos metu „ Popieriaus gamyba“ mokiniai diskutavo, ką galėtų padaryti, kad sunaudotų mažiau popieriaus, įvertino jo perdirbimo svarbą. Klausėsi apie popieriaus istoriją,  jo įvairią gamybą ir kokybę. Susipažino su popieriaus gamintojo profesija. Susidomėję gamino popierių specialiomis sėmimo formomis, semdami skystą popieriaus masę formavo popieriaus lakštus, džiovino ir lygino.

Įdomią edukacinę pamoką pravedė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus veiklos organizavimo grupės vyresnysis tyrėjas Ramūnas Petrušis. Pareigūnas supažindino moksleivius su policininko profesija. Priminė pėsčiųjų, dviratininkų, mopedų vairuotojų pareigas ir saugų elgesį kelyje. Pamokos pabaigoje mokiniai pasižadėjo, kad visada laikysis Kelių eismo taisyklių.

Lina Guobienė, 9 klasės auklėtoja