author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Mokomės gyventi sveikai

Spalio 3-14 dienomis mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės bei pradinių klasių mokiniai su savo mokytojomis į ugdomąją veiklą integravo respublikines akcijas „Apibėk mokyklą“ bei „Pasaulinę košės dieną“. Juk mūsų mokykla priklauso tarptautiniam sveikatą stiprinančių mokyklų tinklui „Sveika mokykla“.

Vaikai,  paraginti visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Birutės Vitkauskaitės 2 savaites uoliai pertraukų metu bėgo aplink mokyklą, įvertindami judėjimo naudą kiekvienam iš mūsų.

Prie sveikatos kompetencijos ugdymo prisidėjome ir spalio 10 dieną mokykloje surengdami Košės dieną. Įmonė „Malsena“ atsiuntė edukacinę medžiagą, kiekvienam mokiniui dovanojo avižinių dribsnių košės su braškių gabaliukais ir bananais. Vaikai valgė paruoštą košę, patyrė daug teigiamų emocijų, su mokytojomis tyrinėjo maisto iš grūdų  vietą sveikos mitybos piramidėje, aiškinosi, kokius grūdus dar pažįsta, ką mamytės gamina namuose, domėjosi, kokia košė gardžiausia ir sveikiausia.

Vaikai dalyvaudami sveikatingumo akcijose  ne tik sužinojo, kas žmogui teikia energijos, bet ir atliko tiriamąjį  darbą, skaičiuodami savo ir draugų bėgimo, ištvermės rezultatus, tyrinėdami sveikos mitybos nuostatas ir žinias.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė