2016–2017 m.m.

Europos kalbų diena

Kategorija: 2016/2017 m. m.
Paskelbta: 2016 Rugsėjis 28, Trečiadienis 21:50

Rugsėjo 26-oji – Europos kalbų diena, kurią švenčia visos  Europos šalys. Tradicinė, Europos kalbų diena buvo paminėta Balbieriškio pagrindinėje mokykloje. Netradicinę pamoką, skirtą 5–10 klasių mokiniams organizavo lietuvių ir užsienio kalbų mokytojos, Rita Šalčiūtė, RedaValančienė ir Jurgita Barkauskienė.

Lietuvių kalbos mokytoja Rita pristatė skaidres apie kalbos raidą ir jos evoliucijos istoriją. Buvo pasakojama „Babelio bokšto“ legenda, kalbų kilmė ir paminėtos kalbų grupės.

Anglų kalbos mokytoja Jurgita su 7, 8, 9 ir 10 klasių mokiniais paruošė ir pristatė projektinius darbus tema „Užsienio šalių socialinio etiketo taisyklės“. Atskiros mokinių komandos rinko informaciją apie italų, ispanų, rusų, lenkų ir japonų kultūrinio etiketo ypatumus. Pristatymo metu nuskambėjo skirtingų šalių kalbomis ištartos mandagumo frazės: „LABAS“, „KAIP GYVENI?“ „AČIŪ“, „GERO APETITO“ ir „VISO GERO“.

  Rusų kalbos mokytoja Reda su mokiniais sukūrė kalbų medį, kurio lapuose užrašė lietuvių ir rusų kalbos svarbą Europos kalbų istorijoje. Rusų kalba yra viena iš šešių oficialių Jungtinių Tautų kalbų. Europos Sąjungoje rusų kalba yra septintoji, o tuo tarpu Lietuvoje rusų kalba yra vis dar populiariausia iš visų užsienio kalbų.

Pabaigoje rusų kalbos mokytoja surengė viktoriną mokiniams, norėdama patikrinti mokinių atmintį ir išsiaiškinti netradicinės pamokos naudą. Už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą mokiniai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais.

 

Jurgita Barkauskienė