author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Akcija ,,Draugauk su knyga 2016“

Mūsų mokykloje balandžio mėn. 25-29 d. vyko akcija ,,Draugauk su knyga“. Renginiai buvo skirti nacionalinei bibliotekų savaitei paminėti. 1 ir 3 klasių mokiniai buvo pakviesti į kūrybinį užsiėmimą ,,Seku seku pasaką...“. Užsiėmimo metu vaikai dalijosi savo įspūdžiais apie girdėtas ir patikusias pasakas: vardijo pasakų pavadinimus, veikėjus, aptarė siužetus. Mokiniai pasakojo, kas jiems skaito ar seka pasakas, kaip dažnai tai vyksta. Vėliau diskutavo, kuo pasakos skiriasi nuo kitų kūrinių, kas joms būdinga. Susiskirstę į komandas, aktyviai varžėsi dėliodami pasakų pavadinimus. Trečioji užsiėmimo užduotis, mokiniams buvo pati įdomiausia, ji vadinosi ,,Ar žinai, iš kokios mes pasakos?“. Buvo pateikti lapai su nespalvotais pasakų personažais. Reikėjo dailiai nuspalvinti ir parašyti, iš kokios  pasakos šis personažas. Laikas prabėgo nepastebimai, nes buvo smagu, įdomu ir linksma.

Mokyklos bibliotekoje vyko ir tebevyksta akcija „Nepamiršk manęs“. Jos tikslas skatinti mokinius skaityti ne tik naujas, neseniai išleistas, spalvingais viršeliais, bet ir senesnes, pamirštas, nors vis dar įdomias knygas. Akcijos metu vadovaujamasi posakiu: „Nespręsk apie knygą iš jos viršelio“.

Apsilankius bibliotekoje, lankytojų akis traukia iš knygų kyšančios rankytės. Šios rankytės – tai tarsi knygų šauksmas: „Ei! Labas! Nepraeik! Nepamiršk manęs!”. Jos tarsi masina skaitytojus: „Sustok trumpam ir prieš pasirinkdamas naują, spalvingą knygą, paimk knygą su rankyte“. Ant kiekvienos rankytės skaitytojas gali rasti keletą užrašytų citatų iš knygos, kad galėtų  susidaryti nuomonę apie knygos siužetą.  Akciją žadame tęsti iki mokslo metų pabaigos, viliantis, kad šios rankytės, skatins perskaityti ir tas knygas, kurių, išvaizda nėra patraukli.{akgallery}

Bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė