author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

SU JŪSŲ ŠVENTE, MIELOS MAMOS !

Pirmaisiais saulės spinduliais pavasaris beldžiasi į Mamų širdis – ateina Joms skirta šventė. Tad pavasariniais rasotais gėlių žiedais kvepiančius laiškus šiandien savo Mamoms, Močiutėms dovanojo mūsų mokyklos mokiniai.

Šventę, skirtą Motinos dienai, įtaigiai vedė Mama ir Dukra – Gintarė Marčiukaitienė su dukra Martyna. Lyriškai skambėjo Martynos smuiko melodija, jautrūs žodžiai liejosi iš vedėjų lūpų. Mama ilgisi kiekvieno ryto, kai kelia dukrą iš sapnų karalystės, prisimena kiekvieną vakarą, kai guldo į žvaigždėtus svajonių patalus, kai mintimis ir maldomis visada yra kartu. Apkabinusi mamą, dukra širdy jaučia, kad nėra ir nebus artimesnio žmogaus, švelnesnių rankų, šiltesnio žvilgsnio už mamos. Nuo senų senovės skambantis žodis MAMYTĖ toks paprastas, bet labai brangus ir reikalingas – kaip vanduo, kaip saulė, kaip oras. Pasak Martynos, „Dievas nesuspėjo pasirūpinti visais vaikais, todėl jis sukūrė mamas“. Mamos – tarsi bankas, kuris kaupia vaikų liūdesį, skausmą, baimes, laimę, šypsenas...

Į sceną pakviesti pradinukai savo mamas sveikino eilėmis, dainomis, tautiniu ir ritminiu šokiais. Po jų išraiškingai dainą „Tau, mano mamyte“ savo mamoms skyrė priešmokyklinukai. Rėjus, Ąžuolas, Mantvydas ir Džiugas (5-8 kl.) deklamavo eiles apie mamą kaip ašarą akyje, kaip saulę giedrame danguje, kaip šaltinį ir pasaulio šviesą. Jie linkėjo mamoms, kad jų gyvenime žydėtų gėlės, augtų medžiai ir krykštautų vaikai, atskubėję „žydrais vaikystės tiltais“. Po Martynos, Tomutės ir Silvijos dainos „Kur tėvynė, kur Motulė“, dar kartą į sceną kilo 5- 10 klasių mokiniai. Bendra daina ir prasmingais žodžiais linkėjimus mamoms jų vardu išsakė  devintokė Laura, dešimtokės Gabrielė ir Ernesta. Motinos rankos stebuklingos: vos prisilietus prie skaudamos vietos, mažėja skausmas, paglosčius galvą, suteikiama viltis, skaidrėja nuotaika. Motinos akys lydi ir sergėja visur, įžvelgia net menkiausius nerimo ir nevilties šešėlius, šmėstelėjusius veide. Dėkodami už meilę ir rūpestį, vaikai įteikė mamoms laiškus ir gėles.

Renginio pabaigoje Mamas, vaikus ir tėčius svečių bei Prienų r. savivaldybės vardu  sveikino rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius. Jis gėrėjosi nuostabia pamoka, kaip reikia mylėti mamas, kaip su jomis bendrauti, perimti jų patirtį, ir dėkojo mokytojams, mokantiems vaikus mylėti mamas.  Juk pradžių pradžia ten, kur mūsų mamos. „Esu laimingas, kad dar turiu mamą“,- džiaugėsi svečias.

„Gerasis Dieve, saugok tą didį turtą, pavadintą MAMOS vardu, ir būk atidus, kai klausysi tylių jos maldų“,- tokiais Martynos žodžiais ir nuotaikinga pradinukų daina „Kap kap lietus“ baigėsi graži pavasarinė Mamos šventė.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Janina Grigutienė