author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

,,Dainos iš tremties‘‘

Balandžio 15 dieną mokyklos estradinės muzikos būrelio atstovės Martyna Marčiukaitytė, Silvija Paužaitė, Rytė Juodžiukynaitė, Toma Petraškaitė lydimos muzikos mokytojo Sauliaus Kondroto ir Tolerancijos ugdymo centro koordinatorės Redos Valančienės dalyvavo Varėnos Kultūros centre vykusiame Nacionaliniame dainų festivalyje ,,Dainos iš tremties‘‘. Tai Tarptautinės Komisijos nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriato ir Varėnos ,,Ąžuolo‘‘ gimnazijos Tolerancijos ugdymo centro organizuojamas renginys. Renginys skirtas prisiminti 1949 metų kovo 25–28 d. bei 1948 metų gegužės 22 d. vykusias Lietuvos gyventojų masines tremtis. {akgallery}

Į festivalį dalyviai atvyko iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Radviliškio, Raseinių ir Varėnos rajonų. Prienų rajoną atstovavo pirmu numerius pasirodęs mūsų mokyklos kvartetas, kuris atliko dainą ,,Kur tėvynė, kur motulė?“. Ypatingo jautrumo tremtyje užgimusiam kūriniui suteikė Martynos pritarimas smuiku.

Džiaugiamės, kad turėjome galimybę drauge su mokiniais ir mokytojais iš įvairių Lietuvos vietovių dalyvauti netradicinėje istorinės atminties pamokoje, dainų dėka priartėti prie Lietuvos tremtinių likimų, jų išgyvenimų, vilčių ir svajonių.

mokytojas Saulius Kondrotas