author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

DIENA JAUNŲJŲ ŠAULIŲ KURSUOSE RUKLOJE

Kovo 23 dieną 11 Balbieriškio pagrindinės mokyklos jaunųjų šaulių vieną dieną praleido Rukloje. Ten jie dalyvavo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos Mokomojo pulko pirmos pakopos jaunųjų šaulių kursuose.

Iš pradžių jaunuosius šaulius, kaip naujokus, mokė atskirai. Jie turėjo prisiminti ir patobulinti žygiavimo, puolimo, atsitraukimo, paklusimo vadui, bėgimo pagrindus. Tada leido prisijungti prie grupės. Visi kartu klausėsi paskaitos apie stovyklos įrengimą, priešo stebėjimą, stovyklos perkėlimą, pėdsakų šalinimą, ataką. Po skanių pietų jaunieji šauliai mokėsi praktiškų dalykų: orientuotis žemėlapyje, naudojantis kompasu, nusistatyti tikrąją šiaurę ir azimutus. Į vakarą  Ruklos automatinėje šaudykloje, naudodami automatinį šautuvą G-36, pritaikytą šaudyti lazerinėje šaudykloje, išbandė rankos taiklumą. Dešimtokai Gytis ir Eimantas buvo taikliausi.

Diena, praleista Rukloje, prabėgo įspūdingai ir greitai. Už pakvietimą, malonų bendravimą, besitęsiantį bendradarbiavimą esame dėkingi Vytauto Didžiojo šaulių 2- osios rinktinės vadui atsargos majorui Židrūnui Šadauskiui ir logistikos bei personalo skyriaus vyriausiajai specialistei Agnei Kučkovaitei. Taip pat dėkojame mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui už suteiktą galimybę išvykti ir vairuotojui Jonui Žvirbliui už saugią ir nuotaikingą kelionę.{akgallery}

 

mokyklos  jaunųjų šaulių būrelio vadovas Gražvydas Grigonis