author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Kokybės siekiančių mokyklų klubo konferencija „Seni klausimai – naujas požiūris“

Tradicinė Kokybės siekiančių mokyklų klubo konferencija šiais metais vyko kovo 24 dieną Kėdainių r. Šėtos gimnazijoje. Joje dalyvavo mokyklos direktorius Stasys Valančius, direktoriaus pavaduotojos ugdymui Gražina Antanavičienė ir Danguolė Damijonaitytė bei priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė Danguolė Stanaitienė.

Konferencijoje savo patirtis apie tobulinimo poveikį įstaigai, mokiniams, jų pažangai, kurį paskatino išorinio vertinimo ir įsivertinimo duomenys, pristatė atstovai  iš penkių mokyklų: Kėdainių  r. Šėtos gimnazijos, Šiaulių Lieporių gimnazijos, Alytaus Šaltinių pagrindinės mokyklos, Jonavos „Neries“ pagrindinės mokyklos bei Šiaulių sanatorinės mokyklos.

NMVA išorinio vertinimo skyriaus vedėja  Snieguolė Vaičekaukienė savo pranešimo „Razinka ar pipiras?“ metu auditorijai uždavė daug retorinių klausimų, akcentavo kokybinių rodiklių svarbą įsivertinime. Pranešėjos  nuomone yra labai svarbu, kiek mokykla skiria laiko pokyčių įgyvendinimui. Ar nėra taip, kad vienokios vertybės yra deklaruojamos, o kitokių laikomasi, ar visi mokytojai žino, jog už visapusišką ugdymą atsakingi ne vien tik klasių auklėtojai ar dorinio ugdymo dalykų mokytojai, bet  kiekvienas dalykininkas, kad mokinio pažinimas yra begalo svarbus dalykas siekiant geriausio rezultato. Pranešimo pabaigoje lektorė pasiūlė pažiūrėti vaizdo įrašą „Kas pravirkdo tėčius ir mamas?“, kuriame vykdomo eksperimento metu parodoma, koks yra vaikui svarbus suaugusiojo dėmesys.

NMVA įsivertinimo skyriaus metodininkė Jelizaveta Tumlovskaja pabrėžė, kad pokytis neateina savaime, tai yra ilgas kryptingas darbas. Todėl ugdymo įstaigos bendruomenė turėtų sau pirmiausia įsivardinti, kokio  pokyčio nori, ko tikisi ir ką realu padaryti artimiausiu laikotarpiu. Taip pat svarbu nusimatyti, kada ir kaip tas pokytis bus matuojamas.  {akgallery}

Konferencijos pabaigoje vyko panelinė diskusija, kurioje buvo pakviestas dalyvauti ir mūsų mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jos metu diskusijos dalyviai aptarė įsivertinimo ir išorinio vertinimo dėka mokyklose įvykusius pokyčius,  duomenų panaudojimo pažangai galimybes.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė