author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Kūrybinės dirbtuvės „Originaliausia šiukšliadėžė popieriaus atliekoms“

Jau antri metai iš eilės dalyvaujame Lietuvoje įgyvendinamoje tarptautinėje Gamtosauginių mokyklų ir Wrigley bendrovės kampanijoje „Mažiau šiukšlių“. Šiuo projektu siekiama skatinti vaikus ir vietos bendruomenę švarinti aplinką, ugdyti ekologinį sąmoningumą.

Šiais metais mūsų mokyklos kampanijos „Mažiau šiukšlių“ vykdomosiose veiklose  akcentuojama atkreipti dėmesį į popieriaus vartojimo ypatumus bei galimybes jį taupyti.

Kovo 17 dieną 5–10 klasių mokiniai rinkosi į kūrybines dirbtuves. Tikslas buvo sukurti šiukšliadėžę popieriaus atliekoms. Mokiniai su mokytojais aktyviai dirbo kūrybinėse dirbtuvėse, gamino įspūdingas šiukšlių dėžes, grąžino jas antrinėmis žaliavomis, kūrė pristatymus. Galutinis rezultatas nustebino visus. Šiukšliadėžės tikrai buvo originalios.  Dešimtos klasės mokiniai savo šiukšliadėžei pristatyti sukūrė eilėraštį, kurį pavadino „Pikta šiukšliadėžė“. Devintokai savo pagamintą šiukšlių dėžę siūlė pritaikyti kaip interjero detalę. Aštuntos  klasės mokiniai padeklamavo sukurtą eilėraštį, kuriame teigiama, kad „popierių pigiau paruošti iš makulatūros, o beržai tegul siūbuoja, tegul pušys ošia. Lai tėvynę mūsų - medžiai, o ne šiukšlės puošia“.  Šeštokai taip pat savo darbą pristatė eilėmis, kuriose nuskambėjo jausmai gimtinei ir atsakomybė gamtai: „Mylim mes gimtinę ir šiukšles rūšiuojam, saugojame gamtą, popierių tausojam“.  Penktokai, pristatydami savo darbą, papasakojo, kad šiukšliadėžės gamybai panaudojo senus žurnalus ir kvietė  būti atsakingiems vartotojams bei kūrybingai naudoti antrines žaliavas.{akgallery}

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė