author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Vaikų finansinio švietimo savaitė 2016: integruota etikos ir ugdymo karjerai pamoka

Mūsų mokykla jau treti metai dalyvauja  Ugdymo karjerai projekte,,Kam to reikia?“.Šio projekto tikslas  supažindinti mokinius su įvairiomis profesijomis ne iš vadovėlio, o diskusijų metu su įvairių profesijų atstovais,šešėliavimo būdu įvairiose įstaigose, ekskursijų į skirtingas įstaigas ir įmones organizavimu. Kovo 14–18 d. Lietuvos bankas kartu su profesinės savanorystės projektu „Kam to reikia?!“ bei partneriais organizuoja Vaikų finansinio švietimo savaitę.

Pinigai? Santaupos? Mokėjimo kortelės? Biudžetas? Finansai? Tai klausimai, kurie kyla moksleiviams dar mokyklos suole. Juk kišenpinigius taip pat reikia skaičiuoti!{akgallery}

Visgi atsakymų jūroje galima ir pasiklysti, todėl  kovo 14-15 dienomis 5-10 klasių mokiniai  dalyvavo integruotose etikos  ir ugdymo karjerai pamokose, kurių metu žiūrėjo Lietuvos banko finansinio švietimo programos „Pinigų bitė“ e. pamoką „Asmeniniai finansai? Tai paprasta!“. Šioje e. pamokoje įdomiai ir paprastai pristatoma, kodėl svarbu neišleisti gaunamų pinigų iš karto, o verčiau sumaniai juos kaupti ir vėliau įgyvendinti savo svajones.

Taip pat pamokoje  patariama, kad skolintis verta tik atsakingai ir apgalvotai, ir pristatoma, kas yra draudimas ir kada jis reikalingas. Likusią pamokos dalį su mokiniais aptarėme asmenines patirtis, diskutavome, kaip galime taupyti savo kišenpinigius ir kur naudingiausia juos išleisti.

Mokytoja Reda Valančienė