author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Šimtą dienų dar pabūkim kartu

Su džiaugsmu ir jauduliu vasario 26 d. pavakarę į mokyklą rinkosi 9-10 klasių mokiniai, mokinių tėveliai ir draugai, mokytojai. Tik šimtas dienų šioje mokykloje liko patiems vyriausiems – dešimtokams. Atrodo, skaičius šimtas gali reikšti ir daug, ir mažai. Dešimt metų, praleistų mokykloje, išmokė pažinti ir mylėti pasaulį, nepaklysti sunkiame mokslo kelyje. Šimtadienis – tai šventė, kuri tarsi pasako, kad liko ne tiek ir daug – tik šimtas dienų.

Šventės proga sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jis dešimtokų prašė neskubėti gyventi, dar trumpam stabtelėti ir pagalvoti, o likusias dienas mokykloje praleisti naudingai, pasiimti viską, ko dar trūksta, kad kiekvieno ateitis būtų sėkminga. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė šventės kaltininkams linkėjo dideles svajones išdalyti į mažesnes, kad jų būtų kuo daugiau, nes mažos svajonės taip pat pildosi. Prie sveikinimų prisidėjo ir Gražina Adamukaitienė, 10 klasės auklėtoja, kuri taip pat linkėjo auklėtiniams užbaigti tai, ką pradėjo, sėkmingai pasiruošti ir išlaikyti Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą. Auklėtoja kiekvienam padovanojo po atsiminimo dovanėlę – angelą sargą, kad jis visada saugotų, globotų ir lydėtų gyvenimo kelyje. Gražina Antanavičienė ir Irena Petraškienė, pirmosios mokytojos, dešimtokams įteikė jų dar pradinėse klasėse atliktus darbelius. Visiems įdomu buvo klausytis sukurtų pirmųjų eilėraštukų. Lietuvių kalbos mokytoja Janina Grigutienė pasidalijo „auksinėmis mintimis“ iš mokinių rašinių, jau rašomų viešųjų kalbų. Toma Petraškaitė, Rytė Juodžiukynaitė, Mantvydas Kurapka, Mokinių tarybos atstovai, įteikė visiems dešimtokams po palinkėjimą, davė žaismingų patarimų, kaip sėkmingai išlaikyti Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą.

Klaudija Rutkauskaitė ir Airidas Krutulis, 9 klasė mokiniai, šventės vedėjai, pakvietė ir dešimtokus tarti žodį.  Nuoširdų ačiū jie tarė mokytojams, auklėtojai, pirmosioms mokytojoms. Sakė, kad Šimtadienis – tai diena, kai gali prisiminti visas dienas, praleistas mokykloje per dešimt metų. Anot 10 klasės mokinės Odetos Cerpickaitės, dešimt metų ši mokykla kaip saulė jiems švietė ir juos šildė. Kaip ir pridera, testamente dešimtokai mokyklos turtą paliko devintokams, kurie netrukus mokykloje jau bus vyriausi.

Žinoma, šventės metu netrūko nuotaikingų užduočių ir išbandymų dešimtokams. Jie turėjo ir sportuoti, ir vaidinti. Devintokai išbandė jų muzikinius gebėjimus, patikrino ir akademines žinias. Atlaikę visus išbandymus, dešimtokai gavo pusatestačius, davė priesaiką. Taip pat  buvo įteiktas kalendorius, kad nepaklystų mokslo dienose ir netektų mokykloje užsibūti ilgiau.

Taigi, nors visi žinome, kad likusios dienos dešimtokams mokykloje prabėgs nepastebimai greitai, mes jiems linkime visada prisiminti nerūpestingus mokyklinius metus. Ir kaip sakė mokytoja Irena Petraškiene, jei nerimas kada suspaus krūtinę, skubėkite pas mokytoją pirmutinę…

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Rita Šalčiūtė, 9 klasės auklėtoja