author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Savarankiško mokymosi diena 5 klasėje

Vasario 9 dieną mokykloje  penktos klasės mokiniams buvo organizuota savarankiško mokymosi diena. Diena prasidėjo nuo supažindinimo su dienos planu, uždaviniais, savarankiško mokymosi taisyklėmis, sutarčių pasirašymo dirbti savarankiškai numatytą laiką. Mokiniai galėjo rinktis darbo vietą, užduočių atlikimo pirmumą bei pertraukų laiką.  Jie turėjo savarankiškai atlikti mokytojų parengtas lietuvių kalbos, matematikos, gamtos ir žmogaus, žmogaus saugos bei kūno kultūros užduotis. Visi mokiniai mokėsi draugiškai, aktyviai, savarankiškai, padėdami vienas kitam, o mokytojai nuolat juos  konsultavo, drąsino, skatino  nepasiduoti ir iškilusias kliūtis įveikti patiems. Mokiniai savarankiškai informacijos ieškojo enciklopedijose, vadovėliuose, savo sąsiuviniuose, internete.  Atlikę užduotis, pasižymėdavo rezultatų  lentelėje ir tokiu būdu sekė  savo atliktų užduočių skaičių.

Dauguma mokinių sėkmingai įveikė visas užduotis, o aptardami dieną džiaugėsi savo patirta sėkme, įvertino sunkumus, kuriuos turėjo įveikti. Vieni pasidžiaugė, kad patys galėjo planuoti mokymosi ir poilsio laiką, užduočių atlikimo eigą, ir išreiškė norą dažniau mokytis tokia forma. Kiti atviravo, kad buvo sunku rasti reikiamos informacijos, nes trūksta įgūdžių, jaudinosi, ar suspės įveikti visas užduotis, dėl to neišnaudojo visų galimų poilsio pertraukų. {akgallery}

Šis mokymo metodas buvo pasiriktas todėl, kad siekiame stiprinti mokinių asmeninę atsakomybę, didinti pasitenkinimą ir pasitikėjimą savo gebėjimais, skatinti kūrybingai ieškoti originalių problemų sprendimo kelių, ugdytis mokėjimo mokytis kompetenciją.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė