author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Sekėme pasakas kitaip

Nepabūgę vėjo gūsių, antradienio pavakarę mokiniai rinkosi į kalėdinį karnavalą. Renginio vedėjai dešimtokai Monika ir Simas, pajuokavę, kad visi suspėjo saugiai atvykti (kas autobusu, kas traukiniu, kas lėktuvu ar dviračiu), pakvietė į televizijos laidą "Seku seku pasaką kitaip". Vedėjai patikino, kad reklaminės pertraukėlės, paruoštos jų bendraklasių Odetos, Gabrielės, Ramintos, Ernestos, Eimanto P., Meinardo, Tomo, Gyčio, Dainiaus, bus neilgos, ir prašė "neperjungti kanalo".

   

Penktokų TV rodė pasaką "Vištytė ir gaidelis".  Gražiausias gaidelis ir stilingiausia vištytė keliavo į prekybos centrą seneliams riešutų pirkti. Jiems prireikė ir ausinukų, ir mobiliojo telefono, ir navigacinės sistemos, ir taksi. Aplankę nukentėjusius nuo pernykščio riešutų skynimo, pradžiuginę lazdyną, visus apdalinę dovanomis, savo pasirodymą baigė gražia kalėdine daina. 

   Simui įjungus 8 klasės kanalą, spėjome pažiūrėti paskutinę "Vilko ir mergaitės" seriją. Pasirodo, filmuota mūsų mokykloje. Gelbėti Raudonkepuraitės atskubėjo ir policija, ir "Aro" vyrai. Kad ir "ratuotas", vilkas buvo sučiuptas. Po filmo peržiūros visi aktoriai pasirodė scenoje, o Saulius, kaip policininkas, palinkėjo linksmų, saugių švenčių. 

   Raudonkepuraitę pamėgo ir devintokai.Oi, kaip sukčiai norėjo apgauti ilgaplaukę mergaitę. Gerai, kad draugė perspėjo. Sukčiams dovanų tikrai nebus... O per "67" kanalą rodė "Senelės pasaką", atspindinčią šiuolaikinę realybę. Tėveliai palinkę prie kompiuterių, vaikai glaudžiasi prie planšečių, net vilkui nesaugu - visur stebėjimo kameros...

   Pasibaigus TV programai, buvo apdovanotos gražiausios (Mantvydas Labutis - taksi, Deilas Pacevičius - kūdikis, Gantas Brazaitis - vilkas, Mantvydas Kurapka - vilkas, Laura Charbakaitė - Raudonkepuraitė) ir išskirtinės (Džiugas Žvirblys - gaidelis, Martyna Marčiukaitytė - vištytė, Rėjus Kelmonas - riešutas, Martynas Šarauskas - vilkas, Augustina Siaurukaitė - vilkas, Erikas Zaleckas - vilkas, Linas Budrikas - vežikas, Silvija Paužaitė - virėja, Rasa Radžiūnaitė - kūdikis, Greta Vainauskaitė - Raudonkepuraitė, Karolis Vasiliauskas - senelė) kaukės. Visi dalyviai gavo saldžias Kalėdų senelio dovanas. Taip pat dovanėlės įteiktos netradicinių eglučių kūrėjams. 

   Mokyklos direktorius Stasys Valančius padėkojo visiems karnavalo dalyviams, buvusiems ir esantiems mokiniams, tėveliams, mokytojams. Mokyklos vadovas palinkėjo Stebuklingo Laiko - Kalėdų laukimo. Palinkėjo, kad būtume šiek tiek geresni savo vidumi, dalintumės tuo kalėdiniu gerumu, ir pasaulis taps šviesesnis.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Dešimtokų auklėtoja Gražina Adamukaitienė