author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Sėkmingas balbieriškiečių žaidimas 11-osios Lietuvos taurės 2-ojo etapo varžybose

Akivaizdu buvo justi, kad pastaruoju metu olimpinė sporto šaka – badmintonas Lietuvoje vis labiau populiarėja. Jau įsiregistravo net 24 šią patrauklią sporto šaką kultivuojantys klubai, juose vis auga ir sportuojančių vaikų skaičius. Tai akivaizdžiai byloja gruodžio 5 dieną Tauragėje, dviejose sporto salėje, vykusios Lietuvos taurės Bj, Cj ir Dj varžybose, kuriose net 11-12 valandų kovėsi 81 vaikinas ir 59 merginos, iš viso 140 badmintonininkų. Praėjusiais metais irgi Tauragėje į analogiškas varžybas buvo susirinkę 122 sportininkai.

Gruodžio 5 dieną Tauragėje vykusiose varžybose matėme daug gražių ir įtemptų kovų visose trijose amžiaus grupėse. Didelę pažangą padarė Dj grupėje žaidžiantys vaikai. Dvejetų varžybose staigų šuolį padarė Lukas Bucevičius ir Ernestas Leonavičius iš Balbieriškio. Pagal turimą reitingą jie turnyrinėje lentelėje buvo užregistruoti dešimtoje vietoje. Parodę tvirtą kovotojų charakterį, nugalėjo visus varžovus ir užėmė pirmąją vietą. Raseiniškiai A. Juknevičius ir A. Radavičius liko antri, o vilniečiai J. Abraitis ir D. Pakšys – trečioje vietoje. Vienetų varžybose Lukas Bucevičius iškovojo – 5-ąją, Ernestas Leonavičius – 17-ąją, o pirmą kartą startavęs Ąžuolas Barkauskas – 21-ąją vietą(šioje rungtyje žaidė 40 žaidėjų.){akgalery}

Aukštas vietas laimėjo Balbieriškio merginos. Gerda Trakymaitė, įveikusi visas varžoves, finale nugalėjo klaipėdietę G. Mockutę. Trečiąją vietą laimėjo vilnietė O. Jurkevičiūtė. Pastaroji badmintonininkė poroje su G. Mockute pirmąją vietą laimėjo merginų dvejetų varžybose. O balbieriškiečių E. Kurapkaitės ir G. Trakymaitės duetas liko antroje vietoje. Rasa Radžiūnaitė ir Toma Petraškaitė sužaidė pagal savo galimybes.

Lietuvos taurės pirmenybės įpusėjo. Liko dar du etapai. Trečiasis vyks jau kitais metais. Tikimės, kad ir jame sėkmingai dalyvaus ir gausus mūsų jaunųjų badmintoninkų būrys.

 

Straipsnis paregtas pagal Lietuvos badmintono federacijos informaciją

V.R. Sidaravičius