author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Mes sulaukėme svečių ir patys svečiavomės

Praėjusi savaitė buvo labai įdomi. Vos spėjome raideles išmokti ir skaičius pasikartoti. Grupėje turėjome svečių ir patys keliavome į svečius.

Mus skaniai maitina valgykloje. Mes žinome, jog einant pietauti reikia nusiplauti rankas. Bet supratome, kad  dar nemokame. Šito mus mokė visuomenės sveikatos biuro specialistė Birutė Vitkauskaitė. Atrodo taip gerai visi plovė rankas su muilu pagal iliustracijas, o kai pašvietė su šviesele, pasimatė, kad ne visur nusiplovėme. Oi, oi kiek dar reikia mokytis!{akgallery}

Kitą dieną grįžtam iš sporto aikštelės – ogi į klasę ateina kažkokia keista mergaitė. Supratome, kad iš knygos. Mes dar skaityti ne visi mokame, bet Kotryna atpažino – tai Pepė Ilgakojinė. Sužiurome, kas bus. Ji paskaitė knygelę, iš kurios ji atkeliavo, ir pažaidė su mumis. Atnešė mums balionų ir stebuklingų juoko piliulių. Pepę suvaidino mokyklos bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė. Po to  pakvietė į biblioteką skaityti, o tuos kurie dar nemoka, pasimokyti raidelių, pažiūrėti paveikslėlių.

Mes patys irgi ėjome į svečius. Keliavome į parduotuvę „Darguva“. Ten mus su šypsenomis sutiko pardavėjos Lina Laukaitienė ir Dalė Dranginytė. Kadangi mokėmės apie pinigus, tai turėjome begalę klausimų. Mums rūpėjo, ar daug pirkėjų ateina, ar galima pirkti be pinigų, kur pinigus deda, kai jų būna labai daug... Pardavėjos mums išsamiai atsakė. Mes padovanojome mūsų pagamintų gėlių krepšelį ir padėkojome  už tai, kad maloniai su mumis bendravo. Pasukome į Balbieriškio paštą. Čia mus pasitiko pašto vedėja Ona Šidlienė. O mes ir ją klausimais apipylėme. Ji viską mums paaiškino ir tikrų pinigų parodė. Išsiaiškinome, kam to pašto reikia. Apžiūrėjome įvairius pašto ženklus ir didžiulius minkštus vokus. Pagamintų gėlių krepšelį palikome prisiminimui.

Dėkojame visiems, kurie mums padeda suprasti mus supantį pasaulį.

 

Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikų pasakojimus

užrašė pedagogė Danguolė Stanaitienė