author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

ŠIAURĖS ŠALIŲ BIBLIOTEKŲ SAVAITĖ MOKYKLOJE

2015 m. lapkričio 9 – 15 dienomis vyko devynioliktoji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė, kurioje jau ne pirmus metus dalyvauja ir mūsų mokykla. Bibliotekų savaitės metu tūkstančiuose Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų ir mokyklų vyko knygų skaitymai, parodos, diskusijos ir kiti kultūriniai renginiai. Nors būname skirtingose vietose, tačiau dalyvaujame bendrame renginyje. Šiemet Šiaurės šalių bibliotekų savaitei pasirinkta tema - draugystė. Literatūra mums siūlo draugystę su knygų herojais, draugystę tarp knygos ir skaitytojo. O Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dėka draugystė tik dar akivaizdesnė. {akgallery}

Mūsų mokykloje savaitė prasidėjo skaitymais. Pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti į garsinius ištraukos iš vienos islandų sagos skaitymus. Tęsiant renginių ciklą draugystės tema. lapkričio 11-12 d. minėjome Pepės Ilgakojinės jubiliejų. Šiemet švedų rašytojos Astridos Lindgren sukurtai knygos herojei Pepei Ilgakojinei sukanka 70 metų. Ši ryškiaplaukė, smalsi, į įvairiausias linksmas ir nelabai linksmas gyvenimiškas situacijas patenkanti mergaitė apsilankė ir mūsų mokykloje. Pirmiausia Pepė užsuko pas pačius mažiausius į ikimokyklinio ugdymo grupę. Ten linksmai žaidė, pūtė balionus, vaidino emocijas ir darė veido mimikų fotosesiją.

Aplankiusi priešmokyklinio ugdymo grupę Pepė papasakojo kaip ėjo į mokyklą, nepamiršo ir pažaisti ir pakvailioti. 1-4 klasių mokinius Pepė pakvietė į mokyklos biblioteką. Trumpai pristačiusi Astridą Lindgren ir papasakojusi apie save, kvietė vaikus linksmai praleisti pamoką. Mokiniai atliko kūrybines užduotis, rengė draugų knygą, sprendė kryžiažodį, dalinosi įspūdžiais.

Pepė savo šmaikščiais posakiais juokino vaikus, drąsino nieko nebijoti, ragino per greitai nesuaugti ir būti tokiais pat išdykėliais ir pramaniūgomis, kaip ir ji pati, vaišino savo stebuklingomis piliulėmis.

 

Bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė