author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Rudens gėrybių pilni aruodai

Jau rudens gėrybes visi surinko ir sunešė į aruodus, o gražūs rudeniški orai vis dar leido pasidžiaugti saulute. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai išėję į kiemą iš gražių spalvotų lapų, atsineštų kaštonų, kankorėžių, daržovių bei vaisių kūrė, dėliojo, komponavo nuostabius paveikslus.

Po to grožėjomės savo ir draugų darbais. Priešmokyklinio ugdymo grupės vaikų paveikslą „Rudens gėrybių medis“, kūrė visi vaikai. Virš medžio skrido Juozo pagamintas lėktuvas, plaukė upėje Evelinos cukinijos laivelis, o šalia pūpsojo išsiraitę Andriaus bulvės, žydėjo Brigitos kaštoninės gėlės. Egidijos ufonautai įsitaisė pačioje medžio viršūnėje, o Skaistės moliūgų žmogeliai galėjo žaisti su kaštonais, atneštais Augustės, Dainos, Aido. Pirmokai pririnko didžiulių grybų, kuriuos įkomponavo į savo kūrinį. Kuriant paveikslą daug prisidėjo Rasa, Justina, Majus. Antrokams pavyko puikus ornamentas iš daržovių. Jį kūrė iš Amelijos, Skaistės, Ryčio atneštų gėrybių. O kaip kruopščiai dirbo trečiokai...Labai daug kaštonų reikėjo tokiems takeliams. Gerai, kad daug medžiagos paveikslui atsinešė Vakaris, Tomas, Gerda, Jolita, Rokas. Ketvirtokų kompozicijoje matėsi dygliuoti Manto melionai, o dar Austės obuoliai. Smaližius traukė Pauliaus kriaušės. Tokios didelės ir sultingos... Labai jau norėjosi jų paragauti. Bet paveikslo gadinti nevalia! {akgallery}

Mokytojos padėkojo visiems už gražius rudens darbus, mokėjimą bendradarbiauti, kuriant paveikslus. Patiems mažiausiems, priešmokyklinukams, pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė įteikė padėkas. Mokiniams įrašė padėkas į žurnalą.

O ruduo tęsiasi...

Priešmokyklinio ugdymo grupės

pedagogė Danguolė Stanaitienė