author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Keramikos pamokos

Kiekviename žmoguje glūdi kūrybos sėklos.

Sudaiginus jas atsiskleidžia kūrybingoji prigimtis.

Tuomet žmogus drąsus gyvenime ne tik kurti,

Bet ir siekti tikslo, įgyvendinant savo gyvenimo pilnatvę.                                   

Keramikė Vaiva

    Pradinių klasių  Darbščiųjų rankų būrelio nariams, keramikos pamokos vyko netradicinėje erdvėje – Dievogalos kaime, Vaivos Keramikos dirbtuvėje.

Susipažinę su tikru  moliu, jo savybėmis, gavę daugybę idėjų ir patarimų, kiekvienas mokinys  minkė, lipdė, formavo.Didelį susidomėjimą ir norą išbandyti sukėlė molio  žiedimo staklės. Nors buvo sunku  išlaikyti molį ant besisukančio paviršiaus, bet kiek džiaugsmo suteikė tarp delnų ,,augantis“ molinis darbelis. Pagaminome vazų, puodukų, lėkščių, dubenėlių, kuriuos keramikė išdžiovins, išdegs degimo krosnyje ir perduos mokiniams prisiminimui.

Vyko ekskursija po dirbtuves, grožėjomės įvairų keramikos dirbinių gausa,apžiūrėjome molio dirbinių degimo krosnį, įvairias gipsines formas, o pertraukėlių metu galėjome pasisupti ir pačiuožinėti netradicinėse čiuožykloje ir sūpynėse. Esame dėkingi keramikei Vaivai už įdomų, šiltą, betarpišką priėmimą ir pažinimo džiaugsmą.. Dėkojame mokyklos direktoriui, kad suteikė galimybę baigti keramikos pradžiamokslį.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokytoja Aldona Krilavičienė