author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Mokytojų viešnagė „Sūrininkų namuose“

 Susibūrę draugėn aktyviausi ir smalsiausi mokyklos mokytojai, su metodine taryba, kuriai vadovauja mokytoja metodininkė Reda Valančienė, nusprendė Tarptautinę mokytojo dieną praleisti netradicinėje aplinkoje. Vykome į „Sūrininkų namus“ Dargužiuose.

  Svetingai  mūsų kolektyvą pasitiko „Sūrininkų namų“ šeimininkas Valdas. Pasivaikščioję po ožkų  auginimo sodybą, susėdome prie gausiai sūriais, Sūrininko  duona, karšta žolelių arbata nukrautų stalų. Tapome sūrių degustatoriais. Skonių margumynu  ir pagaminimo technologija viliojo kiekvienas sūris. Kaipgi liksi neparagavęs gurmaniškai patiekto „Ožkos angliuko“, „Ožkos spirutės“-gaminamų iš ožkos pieno ar  „Bliuzo“ su mėlynuoju pelėsiu, „Raudonikio“, „Razumnos“, „Tobulo švelnumo“ iš karvės pieno.

  Nustebino avies pieno panakota. Šį patiekalą daugelis iš mūsų ragavome pirmą kartą.

 Visus sužavėjo šeimininko Valdo profesionalumas,  kurio  jis nestokoja, bendraudamas  su savo svečiais. Tobulai suderinta  „Sūrininkų namų“ edukacija ir degustacija ilgam išliks mūsų atmintyje. Na, o išsirinkę labiausiai patikusį sūrį, žinoma, parvežėme į savo šeimas- ragausime, dalinsimės įspūdžiais.{akgallery}

Turėsime, ką papasakoti apie ugdymą karjerai ir savo mokiniams.

 Dėkojame  mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui už  išvykos organizavimą, visiems kolegoms už  įdomiai ir turiningai praleistą laiką, švenčiant Tarptautinę mokytojo dieną.

           

                                   Gražina Antanavičienė,

                                   Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pradinių klasių mokytoja