author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Judėjimo savaitės bėgimas

Rugsėjo 21-27 dienomis Lietuvoje, kaip ir daugumoje Europos  šalių įvyksta 4-oji Judėjimo savaitė – MOOVE WEEK 2015. Antrus metus iš eilės Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokiniai dalyvauja šiame renginyje, kuris skirtas Europos judėjimo savaitei paminėti. Tai Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Lietuvos olimpinės akademijos organizuojama visuotinė akcija Lietuvoje.

Rugsėjo 25 d. į Balbieriškio miestelio parką susirinko ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikai, 1-10 klasių mokiniai, mokytojai, tėvai. Visi jie atvyko smagiai pasportuoti, palenktyniauti ir palaikyti savo draugų. Renginio pradžioje sveikinimo žodį tarė mokyklos direktorius Stasys Valančius. Renginio koordinatorė mokyklos pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė visus dalyvius supažindino su taisyklėmis ir renginio eiga. Po to kūno kultūros mokytojas Vitas Rymantas Sidaravičius visus pakvietė pasimankštinti.  

Pirmieji prie starto linijos išsirikiavo patys mažiausieji – ikimokyklinio ugdymo vaikai. Kartu su savo auklėtoja Leonora Damijonaitiene, auklėtojos padėjėja Stefa Kanarskiene, mamytėmis Agne Mitrulevičiene, Ingrida Sakevičienė ir močiutėmis Elvyra Mitrulevičiene ir Reda Valančiene jie sėkmingai įveikė 250 m atstumą. Visai bėgimo komandai direktorius įteikė diplomą ir saldų prizą.

Antrieji prie starto linijos rikiavosi priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai. Pirmieji 250 m atstumą įveikė Julius Petravičius, Aidas Vaitkus ir Augustė Beloussova.  Su jais kartu savo jėgas išbandė ir mama  Ramunė Ražanskienė.

1-4 klasių mokiniai  bėgo 250 m.  Tarp 1 klasės mokinių greičiausi buvo Martynas Krilavičius, Simona Radžiūnaitė ir Vytautė Neverauskaitė. Iš antrokų greičiausiai atstumą įveikė Rytis Sakalauskas, Dominykas Remeškevičius ir Miglė Savickaitė. Tarp trečiokų greičiausiai bėgo Gerda Žvirblytė, Ernesta Aliulytė ir Rokas Barkauskas. Kartu su jais distanciją sėkmingai įveikė ir jų mokytoja Ramutė Švedienė O iš ketvirtokų greičiausi buvo Dominykas Petkus, Vygantas Juočys ir Jokūbas Trakymas.

5-10 klasių mokiniams teko pasivaržyti  500 m distancijoje. Tarp penktokų greičiausi buvo Ąžuolas Barkauskas, Rėjus Kelmonas ir Džiugas Žvirblys. Tarp 6-7 klasių pirmieji distanciją įveikė Lukas Bucevičius, Ernestas Leonavičius ir Linas Budrikas. Tarp 8-9 klasių mokinių greičiausiai atstumą įveikė Ovidijus Aliulis, Lukas Beniulis ir Žanas Koniušanecas. Na, o tarp 10 klasės mokinių nugalėtojais tapo Darius Mieliauskas, Tomas Navickas ir Gytis Majauskas. {akgallery}

Visiems prizininkams buvo įteikti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto diplomai.

Smagiai ir aktyviai pasportavę visi sugrįžome į mokyklą. Tikimės, kad šis renginys paskatins visus dar labiau sportuoti ir domėtis sveika gyvensena.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje