author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Augame skaitydami

Gyvename pasaulyje, kupiname knygų. Jos lydi mus nuo lopšio per visą gyvenimą. Su jomis susitinkame kūdikystėje, kai mama seka pasaką, kai ji, palinkusi prie mūsų, dainuoja lopšinę. Paskui jau patys ,,skaitome“, žiūrėdami į paveikslėlius, iš keistų ženklų – raidžių – dėliodami žodį, sakinį. Ir pamažu veriasi durys į knygų karalystę.

Pačios didžiausios knygų karalystės įsikūrusios bibliotekose. Pirmokai, lankydamiesi mokyklos ir miestelio bibliotekose, tikriausiai ilgai prisimins, ką jautė ir išgyveno pirmą kartą peržengę jų slenkstį. Klausydamiesi klasės mokytojos Irenos, mokyklos bibliotekos bibliotekininkės Agnės, miestelio bibliotekos bibliotekininkių Editos ir Angelės pasakojimų, stengėsi surasti atsakymus į klausimus, kodėl skaitome, kam reikalingos knygos, ką ir kaip reikia skaityti.

Šiais mokslo metais bibliotekininkė Agnė pirmokus pakvietė pakeliauti po pasakų šalį. Vaikai kartu su Pepe Ilgakojine sklaidė A. Lindgren knygų puslapius, kartu su jos knygų veikėjais džiaugėsi ir liūdėjo, ieškojo atsakymų į rūpimus klausimus. Pasakų skaitymas ir aptarimas, iliustracijų piešimas, pasakų dėlionės – tai įdomi veikla mokyklos bibliotekoje, skatinusi mokinius skaityti knygas.{akgallery}

Miestelio bibliotekoje bibliotekininkės Edita ir Angelė pasakojo vaikams, kaip rasti informaciją įvairiuose informaciniuose šaltiniuose. Kaip smagu enciklopedijose, žinynuose rasti atsakymus į rūpimus klausimus, skaityti spalvingai iliustruotas knygeles ir žurnalus. Susidraugauti su knygelėmis padėjo garsiniai skaitymai, naujų knygų pristatymai, knygų parodėlės.

Šie mokslo metai pirmokams buvo labai įdomūs. Į jų gyvenimą įžengė knygos, kurios padeda kiekvienam augti.

 

        Pirmos klasės mokytoja Irena Petraškienė