author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

,,Būk saugus vasarą”

Vasara – pats smagiausias metų laikas, kai laukia atostogos, draugai, gamta ir pramogos. Labai svarbu, kad atostogauti būtų smagu ir saugu, todėl gegužės 30 d. Balbieriškio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai rinkosi į netradicinę pamoką. Renginys buvo skirtas Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti ir apie saugų elgesį prisiminti bei pakalbėti.{akgallery}

 Į saugią vasarą vaikus palydėti atvyko Alytaus apskrities VPK Prienų rajono PK pareigūnės bei policijos bičiulis Amsis. Bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė pasveikino visus su Tarptautine vaikų gynimo diena palinkėjo šviesios ir laimingos vaikystės. Šios netradicinės pamokos metu pradinių klasių komandos varžėsi įvairiose rungtyse, moksleiviai prisiminė saugaus elgesio taisykles, kelio ženklus, smagiausia ir daugiausiai entuziazmo sulaukusi užduotis buvo Pirmosios pagalbos suteikimas (žaizdų tvarstymas).

Renginio pabaigoje mokyklos bibliotekininkė vaikams įteikė rekomenduojamų perskaityti knygelių sąrašus. Policijos bičiulis Amsis su pagalbininkėmis vaikus taip pat paskatino dovanėlėmis.

 Moksleiviai, suvokę nelaimingų atsitikimų pavojų, saugaus elgesio svarbą ir būtinumą, pažadėjo ne tik patys saugiai elgtis, bet ir  perspėti draugus.

Vaikystė – nepakartojamas žmogaus gyvenimo etapas. Mūsų, suaugusiųjų, pareiga, kad vaikai galėtų žaisti, mokytis, atrasti naujus įdomius dalykus, svajoti ir įgyvendinti savo svajones, kad visą likusį gyvenimą juos lydėtų tik šviesūs vaikystės prisiminimai. 

Bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė