2015–2016 m.m.

Sužinoti – pamatyti – išmokti

Kategorija: 2015/2016 m. m.
Paskelbta: 2016 Gegužė 17, Antradienis 14:19
Peržiūros: 640

Gegužės 13 d. penktos klasės mokiniai kartu su technologijų mokytoja Edita Ramanauskiene ir auklėtoja Danute Petraškiene dalyvavo integruotoje edukacinėje pamokoje „Poperiaus gamyba“ Alytaus kraštotyros muziejuje. Pamokėlės metu mokiniai susipažino su popieriaus atsiradimo ir gamybos paslaptimis. Sužinojo, kad senovėje žmonės rašydami vietoje popieriaus naudodavo pargamentą, papirusą, molines ar vaškines lenteles. Kiniečių tauta buvo pirmoji, atradusi popieriaus gamybą. Lietuvoje popierius buvo pradėtas gaminti tik 1525 m.

Edukacinio užsiėmimo metu patys mokiniai senoviniu būdu gamino popieriaus lapą: specialaus rėmelio pagalba iš vonelės sėmė paruoštą masę, džiovino ją, o jau pagamintą lapą papuošė ornamentais. Po pamokos apžiūrėjome muziejaus ekspozicijas apie Alytaus miesto ir jo apylinkių istoriją.{akgallery}

Susipažinę su popieriaus gamyba, išvyką mokiniai tęsė gamtoje prie Alytaus Dailidės ežerėlių. Vaikščiojome aukščiausiu Lietuvos pėsčiųjų ir dviračių tiltu per Nemuną, kuris pavadintas Baltosios rožės vardu. Statinių konstrukcijų didingumas, gamtos žaluma, Nemuno ir piliakalnių grožis visiems paliko didelį įspūdį.

Kelionės metu ne tik daug išgirdome, pamatėme, bet ir aktyviai leidome laiką prie Dailidės ežero įrengtoje sporto aikštelėje. Įspūdžiais dalijomės poilsiavietėje prie bendro pietų stalo.

Dėkojame mokyklos administracijai už geranoriškai paskirstytą laiką veikloms ir nuostatą, kad pamoka gali būti ir kitokia.

Mokytoja Danutė Petraškienė