author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

„Žalioji palangė“ mūsų darželyje

Pavasarinė nuotaika atkeliavo į Balbieriškio ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Boružiukų“ grupę. Grupės palangė pasipuošė daigynais: gėlių, daržovių daigais vazonėliuose, išdygo prieskonių daržas, pupelės, pupos.

„Žaliosios palangės“ sumanymą vaikučiams padėjo įgyvendinti jų auklėtoja ir mamytės.  Arnučio mamytė atnešė žemių, vazonėlių, gėlių daigų, kuriuos padėjo pasodinti. Mindaugo ir Arijaus mamytė atskubėjo su  svogūnais, įvairiomis sėklomis. Prie svajonių projekto prisidėjo kiekvieno vaikučio mamytė.

Pirmas svarbus darbas  - tinkamas  žemės paruošimas. Žemę  vaikai supilstė į  indelius. Paskui  sėjo įvairias sėklas, sodino daigus, svogūnus. Kiekvieną rytą  vis tikrino,  ar jau sudygę daigeliai. Visų džiaugsmui, po 3-5 dienų pasirodė pirmieji žali daigeliai, išlindo svogūnų laiškai, sudygo salotos, prieskoninės daržovės kiaušinių lukštuose. Vaikučiai stebėjo, kaip iš sėklos išauga augalas, tyrinėjo  augimo tarpsnius ir fiksavo piešiniuose, dėliojo augalų augimo liniją. Savo „Žaliąją palangę“ papuošė nupiešta saulyte ir debesėliais su lietučiu. Manome, kad augalams  padėjo ir vaikučių dainuojamos dainelės, linksmi žaidimai.

Dalyvaudami projekte, vaikai suprato, kad augalams reikia drėgmės, šilumos ir šviesos, kad augalo nužydėjimas, o vėliau ir nunykimas nereiškia gyvybės pabaigos – gyvybė perduodama sėklai.{akgallery}

  Auklėtoja Leonora Damijonaitienė