author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Žemė – mūsų namai

Baigiantis mokslo metams jaunųjų miško bičiulių ir dailės būrelių nariai surengė bendrą šventę „Žemė – mūsų namai“, kuri vyko Balbieriškio parke. Mokiniai diskutavo apie pavojus, kylančius Žemei. Kodėl žmonės elgiasi labai neatsakingai? Juk nuo senų laikų žmonės mylėjo žemę, su ja kalbėdavo, į ją kreipdavosi Žemynėle, Žemele motinėle, laikė ją šventa. Gaila, kad dabar nugali vartotojiškas požiūris. Vaikai teigė, kad turi keistis žmonių mąstymas.

Susiskirstę į grupes vaikai piešė parko vaizdus. Piešiniuose lyg stebuklinga atrodė pieva, didingi ir paslaptingi senieji parko medžiai, besišnibždančios žolelės. Pristatydami savo darbus mokiniai kalbėjo, kad supanti aplinka yra labai graži, tik reikia sugebėti tą grožį pamatyti, išgirsti gamtos garsus.

Kadangi šiais mokslo metais pradinukai vykdė projektą „Skaitymo skrynią atvėrus“, šventėje skaitė savo kūrybos eilėraščius, lietuvių rašytojų kūrinius apie gamtą.

Renginio pabaigoje mokiniai rinko šiukšles. Reikia pasidžiaugti, kad šiukšlių buvo mažai. Gal žmonės tapo kultūringesni? {akgallery}

Miško bičiulių ir dailės būrelių nariams šis renginys labai patiko, nes gamtoje, kaip teigė vaikai, daug įdomiau, smagiau, sveikiau, galima savo akimis pamatyti ir pajausti širdimi. Už meilę Žemei saulutė siunčia savo spindulėlius. Tie spindulėliai sušildo mus visus ir primena, kad mes visi kartu daug galime padaryti, kad išsaugotume Žemę – mūsų namus.

Mokytojos Irena Petraškienė ir Ona Žvirblienė