author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Aquila non captat muscas – erelis musių negaudo

Kas yra konkursas? DŽ - (lot. concursus – subėgimas, susidūrimas) – 1. lenktyniavimas dėl  vietos; 2. procesas. Mūsų mokykloje vykęs ,,Šauniausios klasės konkursas“ ir buvo procesas, visus dalyvius atvedęs į šauniausios klasės auksinius apdovanojimus.

    Mokyklos Mokinių taryba, organizavusi konkursą, gerai apgalvojo, kokių savybių reikės savyje atrasti klasėms, norinčioms parodyti – mokykloje praleisti dar vieni mokslo metai nepraėjo veltui. O reikėjo tikrai daug.

Namų darbas reikalavo tiesos, apgaubtos humoro skraiste, ir labai gero kitos klasės draugų pažinojimo, žinių pritaikymo praktikoje. Viešojo kalbėjimo įgūdžiai labai pravertė imant interviu, darant išvadas. Filmavimas ir siužetų montavimas – gal tai operatoriaus darbo pirmas laiptelis. Klasės ženklelių kūrimui per 3 minutes prireikė greitos reakcijos ir esmės suvokimo. Gal ne visi žinojo, kas yra gembė, nes tai archaizmas, bet dabar tikrai tokį žodį bus girdėję. Bet svarbiausia – visų mokslo metų mokiniško gyvenimo įvertinimas,  ir rimtas, ir linksmas, ir drausminantis, auklėjantis.

Šaunus – tai puikus, gražus, smarkus, greitas, garbingas. Kokie gražūs, turintys gilią prasmę epitetai. Kad šie žodžiai taptų mokinio savybėmis, kiek daug žmonių mokykloje kasdien labai atsakingai dirba, kaip reikia stengtis kiekvienam mokiniui, kad po konkurso kiltų tik baltas pavydas, kuris nieko blogo nedaro. Baltas pavydas – tai noras įvertinti kito pasiekimus, tai stimulas veikti, varomoji jėga. Prizai, skirti nugalėtojams, tikrai pradžiugino  laimėtojus, bet tegul neliūdina kitų – gyvenimas tęsiasi.

Šaunuoliai Mokyklos tarybos nariai, atsakingai dirbantys savo darbą. Kaip suprasti – erelis musių negaudo? Didelis žmogus nepasineria į smulkmenas. Kiekvienas iš širdies dirbamas darbas žmogų praturtina, tobulina, plečia akiratį. Visi norime, kad mūsų mokiniai augtų ir plačiai išskleistų erelio sparnus. Visiems derlingos mokslo metų pabaigos ir prasmingų atostogų.{akgallery}

Mokytoja Irena Liutkevičienė