author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Iki penktos klasės – tik vienas žingsnis

Paskutines mokslo metų dienas pradinėje mokykloje skaičiuoja ketvirtokai. Prabėgo penkeri metai, kai jie pirmą kartą peržengė mokyklos slenkstį. Priešmokyklinio ugdymo grupėje visiems patiko įdomi veikla, nauji žaidimai, renginiai. Ir taip metai po metų sėkmingai žengdami pažinimo ir atradimų keliu mokiniai pasiekė ketvirtą klasę. Baigiantis mokslo metams vis dažniau ketvirtokus kamuoja klausimai, kaip bus penktoje klasėje, kokie mokys mokytojai, ar sunku bus mokytis, kokius būrelius bus galima lankyti. Kad ketvirtokai patys galėtų pabūti penktokų kailyje, viską išsamiai sužinotų apie mokyklą ant kalno (taip įprasta vadinti mokyklą, kurioje mokosi V-X klasių mokiniai), buvo vykdomas projektas „Viena diena penktoje klasėje“, kuriame dalyvavo Balbieriškio pagrindinės mokyklos ketvirtokai ir penktokai bei Kunigiškių pradinio ugdymo skyriaus ketvirtokai.

Būsimuosius penktokus mokykloje pasitiko direktorius Stasys Valančius. Jis palinkėjo sėkmės pamokose, gražaus bendravimo ir bendradarbiavimo su esamais penktokais. Į lietuvių kalbos pamoką penktokus ir ketvirtokus pakvietė mokytoja Rita Šalčiūtė. Mokiniai gavo kelionės bilietus, greitais susėdo į vagonus ir traukiniu išvyko į kelionę po žinių šalį. Bendradarbiaudami grupėse atliko užduotis. Kiekviena grupė pristatė savo darbą, papasakojo, kaip jiems sekėsi, įsivertino darbą pamokoje. Džiugu, kad pamoka visiems patiko, neprailgo, buvo įdomi. Mokytojas Rymantas Vitas Sidaravičius pakvietė mokinius į kūno kultūros pamoką, kurioje po mankštos laukė žaidimai su kamuoliais, estafetės. Azarto ir noro laimėti netrūko visiems. Matematikos pamokoje bendradarbiaudami porose mokiniai klaidžiojo skaičių labirintuose, brėžė geometrines figūras, sprendė uždavinius. Mokytoja Danutė Petraškienė pasidžiaugė, kad visi mokiniai buvo aktyvūs pamokoje, puikiai pavyko įgyvendinti pamokos uždavinius.

Į bendrą ketvirtokų ir penktokų klasės valandėlę vaikus pakvietė penktos klasės auklėtoja Reda Valančienė. Mokiniai aptarė, kaip reikia mandagiai bendrauti, pagarbiai elgtis vienam su kitu, išmanyti artimiausios aplinkos etiketą ir jo laikytis. Žaisdami pasiūlytus žaidimus suprato, kaip svarbu bendradarbiauti, pasitikėti vienas kitu, sulaukti draugų pagalbos ar patarimo. „Karštoje kėdėje“ sėdėję penktokai išsamiai atsakinėjo į ketvirtokų klausimus – būsimiems penktokams buvo svarbu išgirsti atsakymus iš pirmų lūpų.

Klasės valandėlėje dalyvavusi direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė pasidžiaugė, kad tiek ketvirtokai, tiek penktokai buvo aktyvūs visose veiklose. Ketvirtokų mokytojos Danguolė Stanaitienė ir Irena Petraškienė kalbėjo, kad projektas „Viena diena penktoje klasėje“ baigėsi, tačiau jis tęsis nuo rugsėjo 1-osios. Tikime, kad jis bus toks sėkmingas visus mokslo metus, kaip ši viena diena penktoje klasėje. {akgallery}

Ketvirtokai džiaugėsi, kad buvo įdomu pamokose, susirado naujų draugų, susipažino su būsima auklėtoja Danute Petraškiene bei kitais mokytojais.

 

Mokytoja Irena Petraškienė