author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Fizikos bandymai aplink mus

Jubiliejinė-baigiamoji, šiais metais jau 5-toji respublikinio jaunųjų fizikų konkurso „Fizikos bandymai aplink mus“ konferencija į Kauną sukvietė daugiau kaip šimtą nominantų ir jų mokytojų. Į šį konkursą dar vasario pradžioje užsiregistravo būrelis Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokinių: Mantvydas Kurapka, Mantas Andriukevičius, Edvinas Tamkevičius (7kl),  Makselytė Paulina, Laura Charbakaitė, Klaudija Rutkauskaitė, Eglė Zujūtė, Airidas Krutulis (8kl.),  Tomas Brusokas, Andrius Deimantavičius  (10kl.), kuriems vadovavo fizikos mokytojas Žydrūnas Tautvydas. Dauguma šių mokinių su savo darbais dalyvavo ppt sekcijoje, likusieji – video. Dešimtokų Tomo ir Andriaus video darbas pateko tarp geriausių darbų (http://fizikavisiems.uzeik.in). O komisijos sprendimu mūsų mokyklos aštuntokų Klaudijos ir Airido darbas buvo nominuotas. Gegužės 12d. vykdami į baigiamąją konferenciją, dar nežinojome, jog darbas buvo įvertintas garbinga – II-ąja vieta. Mokiniams buvo įteiktas II-ojo laipsnio diplomas, statulėlė su Kauno miesto simbolika bei specialūs rėmėjų prizai.

Konferencijos metu mokiniams ir mokytojams buvo demonstruojami mokinių sukurti fizikinių reiškinių bandymai, priemonės. Vėliau mokiniams bandymus demonstravo KTU studentai, o mokytojams vyko paskaita apie šiuolaikinius astronominius stebėjimus, naujus faktus apie dangaus platybes. Renginio pabaigoje nominantams ranką spaudė garbingi Kauno miesto švietimo atstovai, KTU dėstytojai bei pats universiteto rektorius Vytautas Baršauskas. {akgallery}

Suvalgėme jubiliejinį tortą, šiek tiek pavargę, tačiau linksmi grįžome namo, kur vėl ieškosime naujų idėjų kitų metų konkursui.

 

Žydrūnas Tautvydas, fizikos mokytojas