author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Išplėstinis Vaiko gerovės komisijos posėdis

Balandžio 21 d. mokyklos Vaiko gerovės komisija pakvietė visus mokytojus į išplėstinį posėdį. Šis posėdis – gražaus ilgamečio bendradarbiavimo su Prienų pedagogine psichologine tarnyba tąsa. Šįkart tarnybos direktorė Angelė Vasiliauskienė, atsižvelgdama į mūsų prašymą ir domėjimąsi, kalbėjo tema „Rekomendacijos dėl poveikio priemonių taikymo netinkamai besielgiantiems mokiniams“. Ji pristatė metodinę medžiagą - filmą, kuriame pateikiami minėtų rekomendacijų taikymo mokykloje aspektai; filmuotas mokyklos gyvenimo situacijas komentuoja psichologai, teisininkai, policininkai.

Rekomendacijose yra apibrėžta, kas laikoma netinkamu mokinio elgesiu, kokios gali būti mokyklos darbuotojo poveikio priemonės – veiksmai, kuriais siekiama tai nutraukti. Jose aptariami ir tokie jautrūs dalykai, kada ir kaip gali  būti patikrinti mokinio daiktai arba kokie galimi su fiziniu kontaktu susiję mokyklos darbuotojo  veiksmai, kai siekiama užkirsti kelią mokinio elgesiui, keliančiam realų pavojų jo paties ar aplinkinių gyvybei, sveikatai ar saugumui.

Po filmuotos medžiagos peržiūros diskutavome, kokios yra šių rekomendacijų įgyvendinimo galimybės mūsų mokykloje, kaip efektyviai reaguoti į kraštutinius netinkamo elgesio atvejus ir kokios yra mokyklos darbuotojų elgesio „raudonosios linijos“, kurių peržengti nevalia. Prieita bendra nuomonė: siekiant užtikrinti psichologiškai ir fiziškai saugią aplinką, mokyklos bendruomenėje būtini vieningi susitarimai ir jų laikymasis. {akgallery}

 

Mokyklos Vaiko gerovės komisijos pirmininkė

Neringa Zujienė