author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Mokykloje paminėta Saugesnio interneto diena

2015 m. vasario 10 dieną Lietuvoje jau dvyliktą kartą paminėta Saugesnio interneto diena.  Šią dieną paminėjo ir mokyklos mokiniai bei jų mokytojai. Antradienį 5-10 klasių mokiniai susirinko į bendrą klasės valandėlę, kuriai darbo formą pasiūlė informacinių technologijų mokytojas Žydrūnas Tautvydas.

Šios netradicinės valandėlės metu buvo pristatyta medžiaga, verčianti susimąstyti, ar internete jaučiamės saugūs. Diskutuota apie internete slypinčias grėsmes ir pavojus. Mokiniai, dirbdami grupėse, atliko užduotis – bandė išsiaiškinti, kaip elgtis virtualioje erdvėje, kad apsaugotų save ir kitus. Kiekviena grupė savo darbus pristatė visiems renginio dalyviams. Buvo akimirkų, kai kildavo karštos diskusijos, kai kalba pakrypo apie socialinius tinklus. Patirtimi dalijosi ir mokyklos direktorius Stasys Valančius, kuris pateikė kelis asmeninius pavyzdžius, kai pačiam teko atsakingai pasielgti, kad nenukentėtų virtualioje erdvėje. Visi pritarė, jog prie saugesnio interneto kūrimo gali prisidėti kiekvienas iš mūsų.

Renginio pabaigoje buvo apibendrinti mokykloje vykusio plakatų konkurso „Saugus internetas“ rezultatai. Diplomus bei simbolinius prizus įteikė mokyklos direktorius ir pavaduotoja.  Plakatų konkurse I-oji vieta atiteko 8 klasei, II-oji – 7 klasei, vyriausieji, 10-okai, užėmė III-iąją vietą. Už dalyvavimą konkurse buvo padėkota ir likusioms klasėms. {akgallery}

 

Žydrūnas Tautvydas, renginio organizatorius, informacinių technologijų mokytojas