author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Mokykloje susibūrė tėvų diskusijų klubas „Prie apskrito stalo“

Buvimas tėvais – viena svarbiausių gyvenimo užduočių. Tėvystės patirtis teikia daug džiaugsmo ir vidinio pasitenkinimo, nors tai yra ir be galo atsakingas, sunkus darbas. Augant vaikui tėvai pradeda nerimauti dėl jo pasiekimų mokykloje, dėl draugų, mitybos įpročių ir dėl daugelio kitų dalykų. Matydami, kaip keičiasi vaikas, kaip kinta jo vertybės, tėvai ir patys keičiasi, tobulėja, patys mokosi bendrauti su nuolat besikeičiančiu savo vaiku, nenumaldomai žengiančiu į suaugusiųjų pasaulį.

Noras pagerinti santykius su savo vaikais, siekis rasti atsakymus į rūpimus klausimus, susijusius su jų auklėjimu,  įsipareigojimas mokyklai kartu spręsti iškilusias ugdymo(si) problemas suvienijo mokyklos mokinių tėvelius į diskusijų klubą „Prie apskrito stalo“.

Sausio 22 d. mokykloje įvyko pirmasis klubo susirinkimas, kuriame išrinktas klubo pirmininkas, jo pavaduotojas ir klubo sekretorius. Jolanta Krilavičienė, Tėvų diskusijų klubo pirmininkė, bendru tėvų susitarimu buvo deleguota į Mokyklos tarybą.

Per pirmąjį klubo susitikimą jau aptartos šios svarbios temos: mokinių drausmė mokykloje, mokymosi krūviai, popamokinė ir klasių auklėtojų veikla, maitinimo organizavimas ir maisto kokybė, pavėžėjimas ir kt. Iškeltas problemas išanalizavę darbo grupėse, tėvai siūlė galimus sprendimų būdus. Nutarta jau vasario mėnesį organizuoti mokykloje ir jos skyriuose atvirų durų savaitę tėvams. Jos metu tėvai galės lankytis pamokose ir kitose veiklose,  bendrauti su mokytojais, rinktis į tėvų susirinkimus klasėse. Ketinama organizuoti tėvų iniciatyvas skatinančius konkursus ir t.t.

Nutarta tėvų diskusijų klubo „Prie apskrito stalo“ susirinkimus organizuoti ne rečiau kaip kartą per tris mėnesius.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Neringa Zujienė